Zalogaj.com » Zdravlje » Lekovita jaja japanske prepelice
Avatar slika

Lekovita jaja japanske prepelice

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 Prosečna ocena: 5.00
Za glasanje, moraš biti član Zalogaj kluba
Loading ... Loading ...

Već nekoliko vekova u Japanu i Kini, a u poslednjih 7-8 decenija u Rusiji, Maðarskoj, Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Americi i Kanadi rade se naučne studije i uzgajaju japanske prepelice. Naučno je dokazano koliko su lekovita njihova jaja, meso i čorbica od prepelice. Lekovito dejstvo blagotvorno utiče na ljudski organizam, naročito na krvotok, srce, jetru i bubrege. Veoma uspešno pomažu u lečenju migrene, bronhijalne astme, malokrvnosti, povišenog krvnog pritiska, nervne napetosti, bolesti srca, masnoće u krvi, poremećaja u varenju.

Za osobe koje su malokrvne (broj eritrocita u ml krvi), medicina preporučuje unošenje namirnica koje imaju dosta gvožða (Fe)! Najviše gvožða u mesu koje čovek konzumira ima u mladoj junetini. Poreðenja radi, jedno jaje japanske prepelice koje u proseku ima 12-13 gr, sadrži više gvožða nego 1,5 kg junetine!

Jaja japanske prepelice, u odnosu na kokošija, sadrže 5 puta više fosfora, 7 puta više gvožða, 10 puta više vitamina b-kompleksa (b1, b2, b6, b12). Takoðe, sadrže i vitamine a, e, c, zatim 11% minerala, kalijuma i vrlo važne enzime koji usporavajau proces starenja ćelija i organizma u celini.
Jaja i meso japanskih prepelica su vrlo korisni za:

 • decu u razvoju,
 • regeneraciju organizma,
 • dijetalce i
 • rekovalescente (osobe koje se oporavljaju posle bolesti ili operacije).

Sportisti širom sveta koriste prepeličja jaja kao "dozvoljeni doping" radi postizanja bolje kondicije organizma.
Prepeličja jaja su pravi energetski "biser" za naš organizam, pa ih treba redovno konzumirati, kao preventivu, pre svega.
Japanska prepelica spada meðu najotpornije ptice na planeti, što je veoma dragoceno i značajno kada je u pitanju ptičji grip!
Japanski i ruski naučnici su više puta ponavljali vrlo jednostavan eksperiment: istovremeno su radioaktivno ozračili domaće koke i koke japanske prepelice. Posle mesec dana, jaja domaćih koka su zadržala radioaktivnost, a prepeličja jaja su bila potpuno zdrava!!!

Dakle,nauka zaključuje da je "tajna" u savršenom metabolizmu koji je priroda podarila japanskoj prepelici...
Drugi eksperiment: domaće koke i japanske prepelice su hranjene identičnom hranom. Jaja koja nose japanske prepelicedrastično se razlikuju po bio-hemijskom sastavu! Ono što je najočiglednije - tvrdo kuvano kokošije jaje je prepuno holesterola, dok prepeličje jaje sadrži samo dobar holesterol i to u tragovima!
U razvijenim zemljama prepeličja jaja se koriste za spravljanje kozmetičkih preparata (zainteresovanima mogu poslati vrlo jednostavne recepte koji se koriste za negu masne i suve kože i kose)!

Konzumiranje prepeličjih jaja za poboljšanje zdravstvenog stanja:

piju se samo jednom dnevno i to ujutru, 30-60 minuta pre doručka!
Prva tri dana se uzimaju po tri jaja a kasnije po 4 ili 5 komada i to sirova-živa jaja.
Obzirom da mnogi ne vole ukus sirovih jaja, postoji mnogo načina kako se taj napitak može napraviti kao ðus, npr:
u čašu od 2 dl, jaja se umute ručno ili mikserom (zajedno belance i žumance). Zatim se u umućena jaja doda supena kašika sirupa od naradže, limuna, zove... Može se dodati med ili šećer (izuzev dijabetičara) - kako kome odgovara. Zatim se čaša napuni običnom (negaziranom) vodom i sve to zajedno promeša i popije u 3-4 gutljaja!
Ono što je vrlo važno: jaja moraju biti sirova-živa jer tako daju pun efekat u lečenju.

Medicina preporučuje:

Bolest Broj jaja
visok krvni pritisak 120
anemija 120
arteroskleroza 240
bronhijalna astma 240
gastritis 240
dijabetes 240
migrena 240
holesterol i trigliceridi 240
poremećaj u varenju 240
teška astma 1080

Napomena: bakterija salmonele koja napada meso, mleko, sir i jaja razvija se na temperaturi od 8 stepeni i više. Zato nauka preporučuje da se sve ove namirnice čuvaju u frižideru gde je temperatura 1-4 stepena.

Rok trajanja prepeličjih jaja je 60 dana pod uslovom da se čuvaju u frižideru. Posle ovog roka mogu se termički obraditi (kuvati,pržiti) i konzumirati.

Lični primer: zbog povećanih masnoća u krvi (trigliceridi), dugi niz godina sam izbegavao npr. kajganu od kokošijih jaja koju mnogo volim da jedem. Od kada se bavim uzgojem japanske prepelice,moja supruga je potpuno izbacila kokošija jaja iz upotrebe i sve što sprema od jaja, koristi isključivo prepeličja! Osim što svako jutro konzumiramo sirova prepeličja jaja, vrlo često na trpezi imamo meso prepelice i kajganu.

Veoma važno: nauka je utvrdila i dokazala da su lekovita samo oploðena jaja!!! To znači, da ukoliko koka prepelice snese jaje bez prisustva petlića,takvo jaje nije oploðeno tj. nije lekovito!!!
Kao uzgajivač japanske prepelice, nažalost znam, da postoje nesavesni uzgajivači, koji zbog smanjenja troškova u proizvodnji, ne drže petliće nego samo koke. To znači da koke nose samo neoploðena jaja koja nisu lekovita!!! Naravno, veoma je važan i tip objekta kao i uslovi u kojima se čuvaju japanske prepelice. Iz tih razloga, supruga i ja smo se preselili iz rodnog Zemuna u prirodu, gde su uslovi za zdraviji život, kako ljudi, tako i ptica, neuporedivo kvalitetniji...

Japanci su najveći proizvoðači prepeličjeg mesa i jaja u svetu.
U evropi se najviše gaji u Francuskoj, Nemačkoj i Italiji. U poslednje 2-3 decenije u Americi i Kanadi sve je više interesovanja za japansku prepelicu čije meso ima ukus divljači, a ne sadrži holesterol...

Ornitolozi (stručnjaci za ptice) tvrde da će ova dragocena mala ptica sačuvati čovečanstvo od gladi kada doðe do ozbiljne krize u proizvodnji hrane na globalnom nivou...

U svakom slučaju, svim ljudima dobre volje, želim dobro zdravlje!!!

Komentari

152 komentara na Lekovita jaja japanske prepelice

 1. sanja reče: Odgovori 18/02/2009

  Interesuje nas da li saljete jaja pouzecem?I kolika je cena?

 2. eta reče: Odgovori 05/04/2009

  ;) Savrseni savjeti. Jaja japanske prepelice su bas za mene zato jer cjeli moj zivot patim od anemije.

 3. lidija reče: Odgovori 28/04/2009

  od koliko godina deca smeju da piju prepelicija jaja i koliko za jacanje imuniteta?

  • tina reče: Odgovori 23/12/2013

   Moha beba ima8 mes dali sme da pije

 4. david simeunovic reče: Odgovori 21/06/2009

  da li je moguće da prepeličja jaja povećavaju holesterol u krvi?unapred hvala.

 5. adminrk reče: Odgovori 22/06/2009

  Prema nekim istraživanjima: „Jaja prepelice imaju pet puta više fosfora, sedam puta više gvožða i deset puta više raznih vitamina nego kokošija jaja. Iako prepeličije jaje sadrži samo 15 kalorija, predstavlja pravu energetsku “bombu” i preporučuje se deci u razvoju, sportistima i intelektualnim radnicima.
  Jaja japanskih prepelica najveći efekat pokazuju pri lečenju čira želuca, čira na dvanaestopalačanom crevu, bronhijalne astme, holesterola, dijabetesa, anemije, migrene, povišenog krvnog pritiska, poboljšavaju imunitet, pomažu regeneraciju organizma. Zatim, podstiču krvotok, jačaju i smiruju nervni sistem (preporučuju se ljudima koji su podložni stresu), ubrzavaju rad želuca i creva, povoljno deluju na srce i krvne sudove i na celokupni metabolizam. Isto tako, ova jaja imaju pozitivan uticaj i na mušku potenciju. „ :huh:

 6. Milena reče: Odgovori 10/08/2009

  Zanima me da li postoji zvaničan izvor svih ovih, navedenih informacija o “naučnim dokazima” u vezi lekovitosti tih jaja i mesa?
  Naslov literature ili imena naučnika, ili institucija gde su, i kada su obavljena sva ta naučna istraživanja, jer ja na internetu ne mogu da ih pronadjem.

 7. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/09/2009

  Poštovana g. Milena,
  Vidim da spadate u skeptike!?
  Ja verujem u jednog boga koji se zove Priroda u saradnji s naukom!
  Verovatno niste čuli za ruskog lekara Bulgakova? U Japanu, Evropi i Americi ima dosta literature o japanskim prepelicama i njihovim lekovitim jajima.
  Kod nas možete kupiti dve knjižice o prepelicama:
  1)autor Vukašin Divjak i
  2)autori Miloš Gančić i Isidor Rajić

  Želim Vam dobro zdravlje,
  ing.Sopček Ðura

 8. Dragana reče: Odgovori 19/11/2009

  Dole je navedeno da mogu da piju jaja tek deca od dve godine, što mogu slobodno da kažem – NIJE TAÈNO! Lično sam kupovala mojoj maloj sestričini prepeličja jaja, jer je imala slabo gvožðe, i izlečila se. Pije od prve godine i 2 meseca, sad ima godinu i 8 meseci, i dalje ih pije, gvožðe je u redu. Uzima ujutro na prazan stomak po 2 umućena jajeta. Ako te interesuje još nešto, slobodno pitaj, rado ću odgovoriti.
  Mada, moja preporuka, svakako pitati dečjeg lekara za mišljenje. Pozdrav

  dada3012@hotmail.com

 9. PREDRAG reče: Odgovori 24/01/2010

  moze li mi neko reci gde mogu da nabavim kutije za jaja po 20 komada.

 10. Miloš reče: Odgovori 16/05/2010

  Skeptična žena, pa šta?
  I ja sam skeptičan.
  Mislim da je fama o lekovitosti jaja japanskih prpepelica običan marketinški trik zarad što bolje prodaje istih!

  • mateja reče: Odgovori 24/04/2013

   moze li mi netko reci koliko jaja treba popiti da se pojaca imunitet??

 11. Vuk Janic reče: Odgovori 25/07/2010

  -posle jedne terapije,kolika je vremenska pauza,da bi se ponovo nastavila?
  Hvala u napred.

 12. SOPEEK DURA reče: Odgovori 26/07/2010

  nastavak:

  …Uveren sam da ste uočili pravu poplavu tableta i kapsula na tržištu…Èista sintetika!
  Naš organizam stvara enzime do početka pete decenije života kada,na našu žalost taj proces prestaje i onda počinjemo naglo da starimo:slabi nam vid,sluh,ispadaju zubi…
  Dakle,ENZIMI su nosioci života u svim živim organizmima na Planeti.Uveren sam da ćemo se složiti da život nastaje iz SEMENKE i JAJETA!
  Upravo zato,dokazano je nakon 110 godina naučnog proučavanja i analiza, da je jaje japanske prepelice veoma blagotvorno za naš organizam:osim vitamina i minerala ona u značajnoj meri sadrže i nosioce života-ENZIME!
  Ukoliko sam barem malo ublažio Vaš skepticizam,to će biti podstrek za moj dalji rad i istraživanja.Naravno,na bazi nauke,a pri tom živeći u Prirodi!
  sledi nastavak…

 13. SOPEEK DURA reče: Odgovori 26/07/2010

  Uvaženi g. Miloše,
  Poštujući Vaš skepticizam i bez ikakve namere za polemikom ili negativnom energijom,dozvolite mi nekoliko rečenica…
  Ja verujem u Prirodu i sve ono što nam ona pruža!Zaista je tragično koliko smo mi,ceo ljudski rod širom naše male Planete,naneli zla toj istoj Prirodi!?
  Takoðe,verujem i u nauku,ali na žalost,postoji i ona druga,negativna strana nauke: mito i korupcija…
  Napisao sam jedan edukativni članak upravo o toj negativnoj strani nauke!
  Već 70 godina nauka(ona negativna) krije od svih nas najveće otkriće za ljudsko zdravlje!?
  Reč je o ENZIMIMA koji su neuporedivo značajniji od vitamina i minerala, koji takoðe,dobro nam je poznato, imaju veliki uticaj na naše zdravlje…
  Enzimi se nalaze samo u živoj, termički neobraðenoj hrani pa ih je zboh toga nemoguće industrijski proizvoditi u obliku tableta i kapsula i tako praviti ogroman profit,kao što je slučaj sa vitaminima i mineralima!
  Uveren sam da ste uočili pravu poplavu tableta i kapsula na tržištu…Èista sintetika!
  Naš organizam stvara enzime do početka pete decenije života kada,na našu žalost taj proces prestaje i onda počinjemo naglo da starimo:slabi nam vid,sluh,ispadaju zubi…
  Dakle,ENZIMI su nosioci života u svim živim organizmima na Planeti.Uveren sam da ćemo se složiti da život nastaje iz SEMENKE i JAJETA!
  Upravo zato,dokazano je nakon 110 godina naučnog proučavanja i analiza, da je jaje japanske prepelice veoma blagotovorno za naš organizam:osim vitamina i minerala ona u značajnoj meri sadrže i nosioce života-ENZIME!
  Ukoliko sam barem malo ublažio Vaš skepticizam,to će biti podstrek za moj dalji rad i istraživanja.Naravno,na bazi nauke,a pri tom živeći u Prirodi…
  Ukoliko budete pokazali još malo interesovanja, stojim Vam na raspolaganju.
  Više informacija na ovu temu možete pročitati na mom sajtu:
  FARMA SREBRNA KOKA
  g.Miloše, želim Vam svako dobro.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 14. pale reče: Odgovori 23/08/2010

  hocu da znam koja kolicina da uzimam jaja….posto sam trudnica sada sam 1mesec i neznam kako da konzumiram jaje :?:

 15. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/08/2010

  Poštovana gospoðo,

  Deca starija od 10 godina piju po 5 prepeličijih jaja, jer je to po količini jednako jednom kokošijem, ali neuporedivo hranljivije i lekovitije!
  Veoma su važne dve stvari:
  1) da jaja konzumirate živa(presna) i
  2) da su jaja oploðena, jer je nauka dokazala da su jedino oploðena jaja lekovita!

  Želim Vam dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun

 16. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/08/2010

  Uvaženi g. Janiću,
  nauka i iskustvo u svetu savetuju da se posle svake terapije prepeličijim jajima napravi pauza 2-3 meseca a potom se terapija ponovi. Takoðe, poželjno je popiti tri ture godišnje!
  Ne bih želeo da ovo shvatite kao marketing, ali lično ih konzumiram svako jutro po 5 komada već pune 4 godine. Napravim dve pauze godišnje po mesec dana. Preterano visoke trigliceride (11 mol/L) sam sveo na 2,37 mmol/L.

  g.Janiću, želim Vam dobro zdravlje i uspeh u poslu.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun

 17. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/08/2010

  Poštovani g. Simeunoviću,
  Naučnici su u laboratorijskim uslovima nebrojeno puta analizirali bio-hemijski sastav prepeličjih jaja i poredili ih sa kokošijim: naučno je dokazano da žumance u jajetu japanske prepelice sadrži samo dobar (HDL) holesterol, koji je veoma koristan za naš krvotok!
  Nasuprot prepeličjim,žumance kokošijih jaja sadrže izuzetno visok procenat lošeg (LDL) holesterola!
  Želim Vam dobro zdravlje,
  ing.Sopček Ðura, Zemun

 18. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/08/2010

  Poštovana g.Lidija,
  Već od druge godine života, kao i kokošija, smeju se piti i jaja japanske prepelice.
  Deci do 5 godina starosti preporučuje se konzumiranje 2-3 jajeta dnevno…Od 5-10 godina starosti 4 jaja a preko 10 godina starosti po 5 jaja dnevno!
  Jaje japanske prepelice u proseku teži 12-13 grama. Dakle, 5 prepeličjih= jedno kokošije ali je neuporedivo zdravije…
  Želim Vam svako dobro,
  ing.Sopček Ðura,Zemun

 19. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/08/2010

  Tri grane nauke su udružile svoja znanja kada su u pitanju jaja japanske prepelice:MEDICINA,ORNITOLOGIJA(nauka o pticama)i NUTRICIONISTI.
  Što se tiče pacijenata koji imaju problem sa eritrocitima tj. krvnom slikom,nutricionisti napominju:
  najviše gvožða (Fe)u mesu koje konzumiramo,ima u mladoj junetini.
  Jedno jaje japanske prepelice koje teži 12-13 grama, sadrži više gvožða nego 1,5 kg. junetine…Zato su,izmeðu ostalog, jako dobra za poboljšanje krvne slike tj. povećanje broja eritrocita.
  Želim Vam dobro zdravlje,
  ing.Sopček Ðura-Zemun

 20. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/08/2010

  Poštovani,

  Kao ozbiljan uzgajivač japanskih prepelica, do sada nisam slao njihova lekovita jaja poštom, jer u najvećem broju slučajeva stranke dolaze po ista…
  Niste mi napisali gde živite?
  Ukoliko ste u Beogradu,Zemunu ili Novom Sadu, možete ih pronaći na nekim pijacama ili prodavnicama zdrave hrane!
  Javite se da se dogovorimo…
  Cenu prepeličjih jaja nismo menjali od 2007 g. Dakle, originalno ekološko pakovanje od 20 jaja+uputstvo=200 dinara

  Želim Vam dobro zdravlje,
  ing.Sopček Ðura-Zemun

 21. sena reče: Odgovori 13/10/2010

  dali su jaja ljekovita i za pluca

 22. radza reče: Odgovori 05/11/2010

  interesu je me cime hranite japanske prepelice

 23. Aleksandra reče: Odgovori 11/11/2010

  Postovani,
  zivim u Novom Sadu, pa me zanima u kojim radnjama mogu kupiti prepelicija jaja koja vi proizvodite?

 24. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/11/2010

  Poštovani,
  Niste se predstavili pa ne znam kako da Vas oslovim?
  U stručnoj literaturi kojom raspolažem, ne navodi se da prepeličija jaja konkretno pomažu u lečenju pluća!?
  Ali, širom sveta,opšte je poznato da ova jaja mnogo pomažu našem organizmu za podizanje imuniteta.
  Savetujem da posetite moj sajt
  FARMA SREBRNA KOKA i pažljivo pročitajte članak ENZIMI.
  Nakon toga sami ćete doneti odluku…
  Želim Vam dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci,Fruška Gora

 25. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/11/2010

  Hrana za moje prepelice se pravi po recepturi francuskih prepeličara!
  Osim redovne bio-hemijske analize jaja, u nekoliko navrata sam nosio hranu na analizu da bih se uverio da je pravljena po recepturi koju ja zahtevam…Nakon dvojice proizvoðača sa kojima nisam bio u potpunosti zadovoljan,poslednje tri godine imam ono što tražim!
  Uostalom, moja logika je sledeća:
  DA BI KOKA PREPELICE SNELA VRHUNSKI ZDRAVO JAJE,ONA MORA DA POJEDE VRHUNSKI ZDRAVU HRANU !!! To je zakon Prirode koji važi za sva živa bića!
  Pored ekonomske i tehnološke zaostalosti za razvijenim svetom,naša kuća Srbija ima veliki adut:još uvek,relativno nezagaðeno poljoprivredno zemljište sa kojeg možemo da obezbedimo i kvalitetnu i zdravu hranu!?
  Meðutim,kao i u svakom poslu,postavlja se osnovno pitanje: MORAL,VASPITANJE, ODGOVORNOST i ZNANJE PROIZVOÐAÈA !!!
  Na žalost nas,graðana Srbije,prvi i najveći problem jeste MORAL svakog od nas???
  Konačno,po mom dubokom uverenju,hrana koju dajem mojim prepelicama je visoko kvalitetna,ali moja stroga poslovna načela,nalažu neprekidan oprez i kontrolu!
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 26. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/11/2010

  …Konačno, po mom dubokom uverenju,hrana koju dajem mojim prepelicama je visokog kvaliteta.
  Moji strogi životni i poslovni principi uvek nalažu oprez i kontrolu!?
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 27. irena reče: Odgovori 06/12/2010

  postovani,sama na svoju ruku sam krenula da dajem detetu (pune dve godine)prepelicja jaja.konsultovala sam bar 10 pedijatra,i svi samo sto nisu dreknuli….NE,NE,NE,NE…NIKAKO ZIVA….zbunjena sam,ali i pored toga joj dajem…vec 2 dana,ali je to sve u strahu….da li stvarno moze da se dobije salmonela od zivih prepelicjih jaja…?unapred hvala…

 28. Dragana reče: Odgovori 06/12/2010

  Za gospodina Sopčeka ne znam gde prodaje, ali u prodaji možete naći naša prepeličja jaja u Univerexport marketima u Novom Sadu. Sve je 100% legalno (kontrolisano od strane veterinarske inspekcije), i redovno se radi mikrobiološka analiza jaja.

 29. SOPEEK DURA reče: Odgovori 06/12/2010

  Uvažena g. Aleksandra,

  Jaja naših prepelica možete kupiti na Limanskoj i na Ribljoj pijaci

 30. Anonymous reče: Odgovori 07/12/2010

  MOJI RODITELJI SE BAVE PREPELICIJIM JAJIMA I MOGU VAM RECI DA VELIKI BROJ LJUDI I DECE JE IZLECENO JAJIMA.JA IMAM PRIMER SVOG DETETA KOJE SADA IMA 12 GODINA I OBOZAVA DA IH PIJE. PROBAJ TE SVI KOJI NEVERUJETE UVERICE TE SE, ALI NIKOME NIJE POMOGLO ODMAH MORATE BITI UPORNI.

 31. Zoran reče: Odgovori 07/12/2010

  Postovani, kako da znam da li je jaje od prepelice oplodjeno ili nije. Da li se zametak moze vidjeti golim okom isto kao kod kokodisjeg jajeta? Hvala.

 32. Milka reče: Odgovori 21/01/2011

  Postovani, moje dete ima alergisku bronhijalnu astmu, navodi se da se moze uspesno leciti prepelicijim jajima ali po informaciji koju ja imam jaja moraju biti sveza tj.stara 24h. da bi imalo efekta u terapijama odredjenih bolesti. Moje dete ima 8 god.koliko jaja dnevno treba da pije i koliko dugo da bi bilo efekta? I jos jedno pitanje moraju li se piti na gladan zeludac ujutro.

 33. jelena reče: Odgovori 31/01/2011

  Moja devojcica ima dve godine i ja bih htela da pocnem da joj dajem prepelicja jaja. Konkretno ona ima problem sa disajnim putevima pa me zanima mogu li jajima da postignem neki efekat i dali mogu da joj dajem jaje u mleko

 34. SOPEEK DURA reče: Odgovori 01/02/2011

  Uvažena g.Milka,
  Naravno da je poželjno da jaja budu što svežija! Meðutim ako su pravilno čuvana, literatura i praksa kažu da se mogu konzumirati stara i do 60 dana pod uslovom da su čuvana u frižideru gde je temperatura od 1 do 5 stepeni. Bakterija Salmonele koja napada mleko,meso,sir i jaja, razvija se na temperaturi većoj od 8 stepeni i zbog toga sve ove namirnice čuvamo u frižideru!
  Dakle,sve namirnice koje konzumiramo poželjno je da su što svežije!!!
  Terapija:3-4 presna jaja svako jutro 30-60 minuta pre doručka;više informacija na mom sajtu: FARMA SREBRNA KOKA
  P.S. Veoma je važno u kakvim uslovima žive prepelice,kakvu hranu jedu…dakle SAVEST,KULTURA i ZNANJE UZGAJIVAÈA!
  Želim Vam dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 35. SOPEEK DURA reče: Odgovori 01/02/2011

  Uvažena g.Jelena,
  Moj savet je da konsultujete lekara Vaše devojčice, obzirom da je ona još mala!?
  Želim Vam svako dobro.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 36. SOPEEK DURA reče: Odgovori 01/02/2011

  Uvaženi g. Zorane,
  Obzirom da jaja japanske prepelice imaju pegavu ljusku, veoma je teško videti da li je oploðeno!?
  Tek nakon 7 dana u inkubatoru se to može videti uz pomoć sprave koja se zove OVOSKOP.
  Sopček Ðura

 37. SOPEEK DURA reče: Odgovori 01/02/2011

  g.Irena,
  Naravno da postoji opasnost ali to pre svega zavisi od uzgajivača (higijena u ptičarniku,skladištenje jaja,njihova starost…).
  Dakle, kao i kod svih drugih namirnica koje konzumiramo u ishrani,postoji niz propisa i pravila kojih se moramo svi pridržavati kako bi smo sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih!
  Zato,uvek naglašavam:veoma je važno kakvi su moralni kvaliteti uzgajivača, koliko je njegovo znanje i ljubav prema pticama i ljudima,naravno!?
  Takoðe,ako je profit jedini motiv uzgajivača,treba ih se kloniti!?
  ing.Sopček Ðura

 38. SOPEEK DURA reče: Odgovori 01/02/2011

  Uvaženi kolega Perečinec,
  Nije moja tvrdnja da su lekovita oploðena jaja!
  Literatura o japanskim prepelicama kojom raspolažem to IZRIÈITO naglašava, pominjući nekoliko naučnih autoriteta.
  Ja verujem u jednog boga koji se zove Priroda u saradnji s Naukom!
  Moj način života je vrlo blizak tim načelima pa se stalno pozivam na Prirodu i Nauku !!!
  Ako je Vaša pretpostavka tačna u tom slučaju opovrgavate tvrdnje iz literature!?Pomenuću samo par imena iz domena nauke koji se bave japanskom prepelicom:ruski lekari Bulgakov i Aleksandar Vjačeslavovič Zaharčenko, Jermenski lekar M.Azaurijan,moje zemljakinje iz Èeške dve Ljudmile (Dedkova i Hyankova),prof.Milan Danilović,Dr.Sreten Mitrović, nemci Zucker i Groop
  Život na našoj Planeti nastaje iz SEMENKE i JAJETA a da bi nastao život u jajetu ono mora biti oploðeno, zar ne?To smo kao deca učili u školi…
  Ivice, želim Vam svako dobro i uspeh u poslu.
  ing.Sopček Ðura

 39. mile reče: Odgovori 01/02/2011

  Da li mi koji smo operisali zucnu kesu mozemo da ih konzumiramo

 40. ibro reče: Odgovori 06/02/2011

  želim da uzgajam prepelicu molim vas da mi pomognete ja sam od doboja

 41. aleksa reče: Odgovori 10/02/2011

  pozdrav g. sopcek, interesuje me kako mogu da nabavim prepelicja jaja od vas? da li mozete da mi ostavite broj telefona u mailu ili vasu mail adresu?

 42. vukan reče: Odgovori 10/02/2011

  Google: “farma srebrna koka” ;)

 43. SOPEEK DURA reče: Odgovori 10/02/2011

  Literatura o lekovitim jajima kojom raspolažem napominje da pacijenti koji imaju obolelu žuč treba da budu oprezni sa konzumiranjem jaja!?
  Obzirom da ste Vi operisali žučnu kesu,
  najbolje je da konsultujete Vašeg lekara!
  Želim Vam dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 44. SOPEEK DURA reče: Odgovori 10/02/2011

  g.Ibro,
  pokušajte da pronaðete nekog u Vašoj okolini ko gaji ovu “zlatnu” pticu i da Vam u tome pomogne savetima!?
  Kada bih pokušao da Vam o tome piše, bilo bi mi potrebno puno sati vremena i prostora koga ovde nemam…
  Sve najbolje.
  ing.Sopček Ðura

 45. SOPEEK DURA reče: Odgovori 10/02/2011

  g. Vukane,

  Hvala na pozitivnoj energiji…
  Svako dobro,
  ing.Sopček Ðura

 46. Jelena reče: Odgovori 19/02/2011

  Poštovani gospodine Ðuro,

  Pre svega želim da Vas pitam dali jaja prodajete u Nišu? A ako ne dali ste počeli da šaljete poštom. Molim Vas recite mi recept za masnu kožu kako lica tako i kose. Hvala Vam unapred!

 47. SOPEEK DURA reče: Odgovori 20/02/2011

  gospoða Jelena,

  Ukoliko imate frizerski ili sličan salon, napišite mi tačno koji Vam recept treba, na moju adresu: sopcekdjura@yahoo.com

  Želim Vam svako dobro,
  ing.Sopček Ðura

 48. ivana reče: Odgovori 21/02/2011

  imam sina 2 godine i cerkicu 4,dajem im vec neko vreme prepelicija jaja, otprilike su popili po 40 kom. do sad,naravno piju i dalje,samo me interesuje posto od kako piju jaja puno slinave pa dali se to ciste od njih ili je nesto drugo?

 49. SOPEEK DURA reče: Odgovori 21/02/2011

  Gospoða Ivana,
  Nisam siguran da mogu da Vam dam pravi odgovor?
  Savetujem da ih odvedete kod njihovog lekara da bi se tačno ustanovilo šta je u pitanju…možda je nekakva prehlada koja nema veze sa jajima?
  Vama i deci želim dobro zdravlje.
  ing.Sopček Ðura

 50. jelena reče: Odgovori 24/02/2011

  Postovani,

  Cula sam da postoji terapija sa prepelicijim jajima koja je dobra za povecanje kilaze, i s obzirom da sa manjkom kilograma imam problem ceo zivot, zamolila bih Vas da mi kazete na koji nacin da sprovedem terapiju.
  I zamolila bih Vas da mi posaljete adresu na kojoj bi mogla da ih kupim.

  Unapred zahvalna,
  Jelena

 51. SOPEEK DURA reče: Odgovori 25/02/2011

  g. Jelena,
  O lekovitosti prepeličijih jaja možete pročitati na našem sajtu:
  FARMA SREBRNA KOKA
  P.S. Nije mi poznato kako prepeličija jaja deluju na problem koji Vi imate?
  Želim Vam svako dobro.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 52. Bojan reče: Odgovori 04/03/2011

  Mozda sam prevideo, ali da li biste mogli da napsete koliko proteina, secera i masti sadrze jaja i da to uporedite sa nekom drugom vrstom namirnice?
  Hvala

 53. SOPEEK DURA reče: Odgovori 05/03/2011

  g.Bojane,
  sastav prepeličijeg jajeta je sledeći:
  -voda, belančevine,mast,pepeo, minerali (gvožðe, fosfor i kalijum),mnoge vitamine i vrlo važne ENZIME!
  Sve najbolje,
  ing.Sopček Ðura

 54. Maja reče: Odgovori 18/03/2011

  Da li prepelicija jaja mogu da pomognu kod hipotiroze? ne bih da pijem hormonske lekove…

  Unapred zahvalna

 55. Biljana Glisic reče: Odgovori 24/03/2011

  Kako se jaja mogu prepoznati da li su oplodjena ili ne? Kupujem vec neko vreme od coveka koji ima farmu, ali ne ynam da li ima petlica ili ne. Hvala!

 56. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/03/2011

  Draga Majo,
  Žao mi je,nisam uspeo da pronaðem u literaturi kojom raspolažem vezu izmeðu prepeličijih jaja i hipotiroze!?
  Iskustva u svetu a moje lično,ukazuje da svakom ko ih konzumira donosi blagodet organizmu…
  Želim Vam svako dobro.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura

 57. SOPEEK DURA reče: Odgovori 24/03/2011

  Draga g.Biljana,
  jedini pouzdan način da se ustanovi da li su jaja oploðena ili ne jeste inkubiranje istih.Dakle, iz oploðenih jaja su se “rodile” male prepelice a postoji i značajan procenat jaja u kojima je zametak uginuo tokom inkubiranja, iz nekoliko razloga!?To nam govori da su i ta jaja bila oploðena…
  U svetu postoji ureðaj za tzv. “lampiranje” jaja koji se zove OVOSKOP.
  Konačno,svaki ozbiljan uzgajivač ptica i pravi zaljubljenik,sa velikom ljubavlju, odgovornošću i strpljenjem,bavi se inkubiranjem jaja,što je ujedno i najpouzdaniji pokazatelj profesionalnog odnosa u poslu kojim se bavi…
  ing.Sopček Ðura

 58. maja reče: Odgovori 06/04/2011

  Gospodine Sopcek,

  zahvaljujem vam se na odgovoru.

  Srdacan pozdrav,

  Maja

 59. steva reče: Odgovori 01/05/2011

  oplodjena jaja japanske prepelice nisu lekovita iz sledecih razloga .

  1. zametak koji se razvija u jajetu trosi hranjive materije na svoj razvoj .

  2 . ako se jaje skladisti na temperaturi od 1-4 stepena zametak posle par sati ugiba jer mu je potrebna temperatura na ljusci jajeta od 38 stepeni da bi zametak ziveo.

  3. ako kupite jaja koja su posle jednog dana provedenog na temperaturi od 1- 4 stepena vi ste kupili mrtav zametak i iz tog jaja nemoze da se izleze pile ( probajte pa cete da se uverite )

  4. toliko o lekovitim oplodjenim ( sa mtvim zametkom ) jajima japanskih prepelica.

 60. stanojlovic reče: Odgovori 02/05/2011

  koliko jaja moram pojesti da bi bilo nekih rezultata…ili koliko vremena mi je potrebno?

 61. SOPEEK DURA reče: Odgovori 03/05/2011

  g.Stanojloviću,
  Vaše pitanje je dosta neodreðeno!?
  Koja je bolest u pitanju, u kojoj fazi, koliko dugo bolujete, koliko imate godina…
  Dakle, na Vaše pitanje niko ne može TAÈNO da odgovori!?
  To je isto kao kada bi pitali Vašeg doktora nakon uraðene analize i postavljene dijagnoze: “Doktore,kada ću da ozdravim”? Na proces izlečenje utiče veliki broj faktora…
  Što se tiče jaja japanskih prepelica, više informacija možete pročitati na mom sajtu: FARMA SREBRNA KOKA
  Želim Vam dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura

 62. SOPEEK DURA reče: Odgovori 03/05/2011

  Uvaženi g.Stevo,
  Biću sažet i kratak u odgovorima na Vaše sugestije:
  1)tačno,
  2)takoðe tačno,
  3)apsolutno tačno i
  4)Vaš zaključak je zajedljiv: zaboravili ste vrlo važnu činjenicu koju Priroda i nauka potvrðuju a to smo kao deca učili u školi: OBZIROM DA JE ZAMETAK UGINUO NA TEMPERATURI OD 1-4 STEPENA, sledi činjenica da su SVE HRANLJIVE MATERIJE OSTALE U JAJETU!!!
  ZBOG TOGA,SVE TE MATERIJE(VITAMINE, MINERALE I ŽIVOTNO VAŽNE ENZIME)UNOSIMO KONZUMIRANJEM JAJA U SVOJ ORGANIZAM.
  Takoðe, podsetiću Vas: celokupan ŽIVOT na našoj maloj Planeti nastaje iz SEMENKE i JAJETA! Aproksimativno, NEMA ŽIVOTA BEZ OPLOÐENOSTI!!!
  Iskreno se nadam da sam pomogao u razrešenju Vaše,nadam se dobronamerne dileme?
  Želim Vam svako dobro.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura

 63. steva reče: Odgovori 03/05/2011

  jaja japanske prepelice jesu lekovita .

  vase tvrdnje da su samo oplodjena jaja lekovita jaja nisu tacna, sami ste toga svesni , zbog uginulog zametka a tvrdite da samo oplodjena jaja su lekovita , zbog cega onda oplodnja ako jedemo mrtav zametak ?

  svi uslovi moraju biti ispunjeni da bi se dobila lekovita jaja , zdrava hrana a ne koncetrati za koke i curice koji se daju radi komercijalnog uzgoja prepelica.

 64. SOPEEK DURA reče: Odgovori 03/05/2011

  Stevo,

  Vidim da ste orni za “prepucavanje”!?
  Ja nisam čovek iz te priče i nemam nameru da se nastavljam sa ljudima kao što ste Vi…
  Ako Vas interesuje ova materija, pročitajte naučnu literaturu o japanskim prepelicama!
  Vaše pitanje:”Zbog čega oplodnja…”?
  Ne bih da budem nepristojan i maliciozan,ali ću Vas udostojiti odgovora koji zna i malo dete u obdaništu:
  OPLODNJA JE NAJPRE ZBOG INKUBIRANJA tj. RAÐANJA MALIH PREPELICA A POTOM I ZBOG TVRDNJE I DOKAZA NAUKE O LEKOVITOSTI OPLOÐENIH JAJA!!!
  Za razliku od Vas ja verujem u nauku!

 65. stanojlovic reče: Odgovori 03/05/2011

  iskreno….imam 14 godina i veliki sam sportista-redovno dzogiram,vozim bicikl,treniram kajak,radim sklekove i tako to…….jaja bih htio uzeti samo eto da poboljsam jos zdravlje-Bogu hvala zdrav sam.pa eto zanima me koliko bih trebao pojesti jaja da bi bilo nekih rezultata..,ili koliko vremena.pozzzzzzz

 66. SOPEEK DURA reče: Odgovori 04/05/2011

  Sinko,
  Preporučena doza jeste 240 komada tj. svako jutro po 5 prepeličijih jaja što je po količini jednako jednom kokošijem ali neuporedivo zdravije!
  Dakle, 48 dana x 5 = 240 jaja.
  I tako 2-3 puta tokom jedne godine sa pauzama od oko 70 dana.

  Želim ti puno uspeha i dobro zdravlje!

  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura

 67. stanojlovic reče: Odgovori 04/05/2011

  e hvala puno….pozzzzzzz

 68. toni reče: Odgovori 05/05/2011

  da li jaja pomazu lijecenju depresije kod mladih ljudi,ako da koliko ih treba piti?

 69. SOPEEK DURA reče: Odgovori 05/05/2011

  Toni,

  Žao mi je: u literaturi nisam pronašao podatak a niko od naših klijenata nije tražio jaja za depresiju…Barem koliko je meni poznato!
  Želim ti dobro zdravlje.
  ing.Sopček Ðura

 70. Dejan reče: Odgovori 10/05/2011


  Ja sam jaja kupljena od Sopceka odneo na analizu veterinarski institut na Novom Beogradu i nisu bila ispravna, receno mi je da mogu da ih jedem samo kuvana ne i ziva ?!

 71. Nikola reče: Odgovori 10/05/2011

  Probaj te sa koktelom za povecanje snage:
  http://www.farma-draganic.com/?page_id=96

 72. Nikola reče: Odgovori 10/05/2011

  Bojane evo ti konkretan odgovor na tvoje pitanje!
  kokosije jaje: proteina 12,7%
  masti 11,3%
  prepelicije jaje: proteina 13,6%
  masti 8,2%

 73. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/05/2011

  g.Nikola,

  Vi ste očito ozbiljan čarobnjak!?
  Svaka čast…samo napred i puno uspeha!

 74. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/05/2011

  Uvaženi kolega Draganiću,
  Po ugledu na Vaše velike humanitarne akcije, biću slobodan da kažem da ja nisam veliki uzgajivač!? Realizovao sam malu humanitarnu akciju: skroman poklon za Uskrs deci iz doma “Moša Pijade” u Beogradu…
  Bila bi mi velika čast da Vas upoznam i da akcije te vrste napravimo zajedno! I ne samo to…razmena iskustava! Jer, zajedno smo jači.
  Kolega, želim Vam dobro zdravlje i uspeh u poslu,jer posao kojim se Vi i ja bavimo je izuzetno lep i human.
  Iskreno,
  Sopček Ðura

 75. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/05/2011

  Uvaženi g.Aleksa,
  Izvinjenje za zakasneli odgovor!
  Moj br.telefona je 063-255-421
  E-mail: sopcekdjura@yahoo.com
  Svako dobro Vam želim.
  Iskreno,
  Sopček Ðura

 76. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/05/2011

  Uvaženi g.Dejane,
  Uzgajam japanske prepelice punih pet godina! Supruga i ja redovno nosimo uzorak jaja u Novi Sad na Veterinarski Institut,o čemu posedujemo vrlo urednu dokumentaciju!Naravno, i u arhivi tog Instituta postoji evidencija o tome!
  Vi ste prvi konzument jaja naših prepelica koji se na ovo požalio.Iskreno se nadam da ovo niste napisali zlonamerno??? Zato Vas ljubazno molim da mi pošaljete rezultate analize i na tome ću Vam biti veoma zahvalan!Ukoliko Vam je teško da to učinite,napišite mi svoje ime i adresu, lično ću doći kod Vas da mi to pokažete.
  Ukoliko za ovo nemate dokaze, neka Vaše pismo ide na Vašu savest jer je moja odgovornost, kao registrovanog proizvoðača izuzetno velika,obzirom da se jaja konzumiraju presna! Svestan toga,ja svakoj našoj mušteriji koja doðe kod nas na farmu,sa ponosom pokazujem kako sve to radim i koliko pažnje posvećujem,pre svega,higijeni celog objekta i zdravlju svojih ptica!
  Takoðe, budite ljubazni i napišite mi u kojoj prodavnici i kog datuma ste kupili ta jaja a koji datum je bio na pakovanju?Na taj način mi možete pomoći da zajedno rešimo problem!? Èvrsto verujem da tom prilikom niste kupili jaja kojima je istekao rok upotrebe u sirovom stanju?U tom slučaju krivica je na vlasniku trgovine kod koga ste kupili jaja?
  Zahvaljujem unapred na saradnji i želim Vam svako dobro.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura

 77. SOPEEK DURA reče: Odgovori 11/05/2011

  Takoðe, želim da verujem da niste kupili jaja kojima je istekao rok upotrebe, jer bi u suprotnom Vaša optužba pala na račun vlasnika trgovinske radnje u kojoj ste kupili jaja!?
  Zato Vas još jednom molim da mi pomognete da zajedno rešimo problem:
  ako materijalno dokažete to što tvrdite,krivica pada na moj račun!
  Ukoliko dokažete moju grešku,spreman sam da Vam to nadoknadim, kako to Vama odgovara…
  Želim Vam svako dobro,
  Iskreno,
  Sopček Ðura

 78. SOPÈEK ÐURA reče: Odgovori 11/05/2011

  g.Dejane,
  Za ovakvu Vašu javnu tvrdnju, verujem da ste svesni kakve posledice mogu da nastanu!?
  Ili sam ja napravio propust u svom radu ili ste kupili jaja kojima je istekao rok upotrebe? U tom slučaju Vaša optužba ide na teret vlasnika radnje u kojoj ste kupili jaja,ako to dokažete?
  Stoga Vas ljubazno molim da mi pomognete: mogu li da dobijem Vaše lične podatke, adresu radnje u kojoj ste kupili jaja kao i kopiju analize?
  Tako će biti vrlo lako ustanoviti čija je greška?
  Jaja sa moje farme redovno nosim na analizu u Novi Sad na Veterinarski Institut o čemu posedujem urednu dokumentaciju.U arhivi tog Instituta postoje svi podaci!
  Želim Vam svako dobro.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura,
  Fruška Gora

 79. Ivica Pereèinec reče: Odgovori 11/05/2011

  Poštovani g.Ðuro ja sam Ivica Perečinec i največi sam uuzgajivač prepelica u Hrvatskoj i ne slažem se sa vašom tvrdnjom da su samo oploðena jaja ljekovita to dakako nije istina i mogu dokazati gdje hočete i kada to hočete vi recite u kojoj državi želite napraviti nutritivne vrijednosti jaja a ja ću platiti sve troškove onaj koji če biti u krivu se povlaći iz ovog posla zauvjek i javno ispriča za neistinite tvrdnje. S štovanjem Ivica.

 80. Nikola Draganic reče: Odgovori 11/05/2011

  Velicina se pokazuje delima a ne brojem ptica! Vasi saveti vas cine velikim odgajivacem, sve najbolje kolega. Samo udruzeni mozemo postici nesto, svaka konkurencija je zdrava konkurencija!
  Nikola Draganic

 81. stanojlovic reče: Odgovori 11/05/2011

  g.draganic,da li bih ja mogao dobiti tu knjigu o prepelicama

 82. Nikola Draganic reče: Odgovori 15/05/2011

  SOPÈEK ÐURA wrote: g.Nikola,

  Vi ste očito ozbiljan čarobnjak!?
  Svaka čast…samo napred i puno uspeha!

  Nemojte da pricate nesto sto niste ni probali, ja sam rekao iz licnog iskustva nije rec ni o kakvim magijama!
  Posto je Vama ocigledno zao da se odreknete stotinak jaja malo truda i struje nazalost za Vas cu ostati uvek carobnjak. Pozz kolega

 83. Nikola Draganic reče: Odgovori 15/05/2011

  stanojlovic wrote: g.draganic,da li bih ja mogao dobiti tu knjigu o prepelicama

  Knjigu mozete naruciti. Cena je 350dinara. jaja japanske prepelice kostaju 10din/kom.

 84. Dejan reče: Odgovori 15/05/2011

  Poslacu Vam analize na mail cim se vratim sa puta, ili jos bolje da ih okacim na ovaj sajt. Analize sam radio kao fizicko lice, kupio sam jaja (pakovanje od 20kom). Mogli bi i vi meni da posaljete Vase analize na dejanradicteam@gmail.com. moje podatke kao ni adresu Vam jos uvek ne bih davao.
  Receno mi je da jaja imaju vise plesni nego sto bi trebalo…

 85. Nikola reče: Odgovori 15/05/2011

  Iz jaja koja su stajala par dana u frizideru izlegao sam prepelice, ne neki veliki procenat ali je ptica ipak bilo verovao ili ne !

 86. Nikola Draganic reče: Odgovori 15/05/2011

  Gajim prepelice 10 godina i slazem se sa gospodinom Sopcekom, evo ja ti nudim besplatno knjigu moje izdavacke kuce Draganic "japanske prepelice" da i ti nesto naucis ili mi predlozi neku strucnu literaturu u kojoj pisu tvoje tvrdnje. Hvala

 87. Nikola Draganic reče: Odgovori 15/05/2011

  toni wrote: da li jaja pomazu lijecenju depresije kod mladih ljudi,ako da koliko ih treba piti?

  Prijatelju moj savet ti je da uzmes zivu prepelicu, posveti joj malo paznje nece ti skoditi veruj mi moze samo da te smiri i opusti (ako se depresija odnosi na tebe) javi mi se i poklonicu ti je! Moja farma-draganic je radila velike humanitarme akcije!!! NEKA I OSTALI "VELIKI" ODGAJIVACI URADE NESTO SLICNO!

 88. Nikola Draganic reče: Odgovori 15/05/2011

  stanojlovic wrote: iskreno….imam 14 godina i veliki sam sportista-redovno dzogiram,vozim bicikl,treniram kajak,radim sklekove i tako to…….jaja bih htio uzeti samo eto da poboljsam jos zdravlje-Bogu hvala zdrav sam.pa eto zanima me koliko bih trebao pojesti jaja da bi bilo nekih rezultata..,ili koliko vremena.pozzzzzzz

  Moj savet ti je da uzimas svako jutro po 2-3 jaja i da u ishranu ubacis i meso.

 89. SOPÈEK ÐURA reče: Odgovori 16/05/2011

  Uvaženi kolega Draganiću,
  Oprostite mi molim Vas ako sam se pogrešno izrazio!? Nisam imao nikakve loše misli, NAPROTIV! Inače, ja sam strogo patrijarhalno vaspitan čovek i nikada sebi ne bih dozvolio loše misli a kamoli loše reči…
  Zaista bih voleo da se i lično upoznamo i da razmenimo iskustva, koja su sigurno na Vašoj strani, jer ste u ovom DIVNOM poslu mnogo duže od mene!
  Ja sam počeo 2006 g. i evo,skoro punih pet godina bavim se i inkubiranjem prepeličijih jaja.Biću slobodan da Vam predočim svoje rezultate:najveći uspeh mi je iz avgusta 2009 g. kada sam dobio rezultat 81,2% izleženosti a ukupan prosek je oko 71%. Tokom protekle zime imao sam nešto slabije rezultate, obzirom da je temperatura prostora u kome stoje inkubatori bila za 5-6 stepeni niža od potrebne!?
  Nije mi žao ni truda ni vremena, jer mi inkubiranje tj. STVARANJE ŽIVOTA predstavlja najveću ljubav i satisfakciju!Takoðe, verujem da će te mi dati za pravo ako kažem i sledeću činjenicu: za mene lično, inkubiranje je najlepši ali ujedno i najteži i najodgovorniji deo celokupnog posla, kada je u pitanju ova ZLATNA ptičica.
  Puno pozdrava i svako dobro,Ðura

 90. SOPÈEK ÐURA reče: Odgovori 16/05/2011

  …ako kažem: inkubiranje je za mene velika ljubav ali ujedno i najteži i najodgovorniji deo ovog divnog posla!
  g.Nikola, želim Vam svako dobro.
  Iskreno, Vaš mlaði kolega Ðura.

 91. Anonymous reče: Odgovori 16/05/2011

  SOPÈEK ÐURA wrote: …ako kažem: inkubiranje je za mene velika ljubav ali ujedno i najteži i najodgovorniji deo ovog divnog posla!
  g.Nikola, želim Vam svako dobro.
  Iskreno, Vaš mlaði kolega Ðura.

  Postovani kolega, ovo mladji cu izbaciti jer nije vazno koliko je neko ziveo nego sta je ostavio za sobom ako me razumete. Ima par njih koji se prepelicama bave duze od Vas a ni jednu pticu nisu izveli… Procenat izlegnuca vam je dosta dobar, ja sam uspeo par procenata vise da izvedem ali znate i sami koliko faktora utice na to. Od samog jata preko jaja, inkubatora, temperature prostorije, ventilacije, vlaznosti itd… NARAVNO DA NIKOME NE PREPORUCUJEM DA INKUBIRA JAJA KOJA SU BILA ILI SU MAKAR PRISLA FRIZIDERU, ZNA SE KAKO SE DRZE I ODVAJAJU JAJA ZA INKUBATOR. ja sam jednostavno to uradio iz znatizelje jednom i nikada vise… Boze zdravlje upoznacu Vas, covek se uci dok je ziv, zasto i ja da ne naucim nesto od Vas. Srdacan pozdrav!

 92. SOPEEK DURA reče: Odgovori 16/05/2011

  Poštovani g.Nikola,

  Pre svega, hvala na rečima podrške!
  Divno ste napisali:”NIJE VAŽNO KOLIKO ÈOVEK ŽIVI, NEGO ŠTA JE OSTAVIO ZA SOBOM!”
  Što se tiče Vaših navoda u vezi inkubiranja, potpuno ste u pravu: osim nekih usvojenih pravila,postoji i niz naizgled sitnih detalja, koji u značajnoj meri doprinose uspehu inkubiranja…
  Stoga, sa velikim nestrpljenjem očekujem naš prvi susret! Moja E-mail adresa je:
  sopcekdjura@yahoo.com
  Mogu li dobiti Vašu adresu, kako bi smo poštedeli posetioce našeg uzajmnog dopisivanja?
  Puno pozdrava sa Fruške Gore.
  Vaš kolega, Ðura.

 93. vukan reče: Odgovori 16/05/2011

  Ne ostavljajte ovde svoje emailove (zbog spammera), vec se ulogujte/prijavite i preko privatnih poruka diskutujte ili razmenite emailove ;)

 94. SOPEEK DURA reče: Odgovori 17/05/2011

  Uvaženi g.Dejane,
  PRIRODA+NAUKA su osnov mog života i rada!Zahvaljujem na Vašoj dobronamernoj opomeni jer su Vam nakon analize jaja rekli da “jaja imaju više plesni nego što bi trebalo”.Ako dozvolite,uputiću Vas i ostale posetioce ovog foruma na FACEBOOK gde je stručno lice napisalo profesionalni članak o plesnima. Ukucajte: ALTERNATIVOM DO ZDRAVLJA pa pronaðite članak o plesnima.
  U navedenom edukativnom članku se jasno vidi da U SVIM NAMIRNICAMA KOJE KONZUMIRAMO POSTOJE PLESNI: u hlebu, mesu,mleku,jajima,testeninama, krompiru,voću,povrću…Tokom vegetacije,ako je vlažnost vazduha iznad 70%,nastaju idealni uslovi za razvoj plesni.Nakon žetve žitarica ili berbe voća i povrća,tokom skladištenja u silosima,hladnjačama ili ambarima takoðe dolazi do pojave plesni jer je to jednostavno NEIZBEŽNO!!!
  Na jajima svih vrsta ptica plesni se pojave na ljusci kao posledica povećane vlažnosti!Obzirom da sve životne namirnice čuvamo u frižideru,vlga je neizbežna!
  Na sajtu FARMACEUTI.COM piše: penicilin je antibiotik koji se dobija iz filtrata kulture plesni.
  nastavak sledi…

 95. SOPEEK DURA reče: Odgovori 17/05/2011

  čuvamo u frižideru,pitam se:šta se dešava sa plesnima usled postojanja vlage?
  PENICILIN je prvi proizveden antibiotik koji spašava milione života širom planete.Sasvim slučajno,penicilin je otkrio Aleksandar Fleming 1928g.u Londonu.U posudu sa gajenim bakterijama stafilokoka upao je komadić plesni Penicillium notatum i uništio sve kolonije bakterija…
  Zaključak:za naše dobro zdravlje potrebna je zdrava i pravilna ishrana,kvalitetno genetsko nasleðe,život sa što manje stresova i više fizičke aktivnosti.
  Ja sam “pobegao” iz rodnog velegrada u Prirodu…
  Svim ljudima dobre volje želim kvalitetan i dug život!
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura

 96. Anonymous reče: Odgovori 17/05/2011

  vukan wrote: Ne ostavljajte ovde svoje emailove (zbog spammera), vec se ulogujte/prijavite i preko privatnih poruka diskutujte ili razmenite emailove ;)

  Hvala Vukane, Sopcek moj email je nikola.draganic@ hotmail.com

 97. ALEKSANDAR reče: Odgovori 17/05/2011

  Pozdrav,citajuci postavljene tekstove interesuje me jedna stvar,ja sam 1974.godiste u poslednjih godinu dana imam povisen nivo secera u krvi/16/ sad uz lekove imam oko 8.Imate li kakav predlog povodom navedenog.

 98. SOPEEK DURA reče: Odgovori 18/05/2011

  Aleksandre,
  Literatura koju imam navodi da su jaja japanske prepelice izuzetno blagotvorna za naš organizam i,kao pomoćno lekovito sredstvo,pomažu i u lečenju dijabetesa.
  Želim Vam dobro zdravlje,
  Ðura

 99. SOPEEK DURA reče: Odgovori 18/05/2011

  g.Stanojlović,
  Nikako ne bih želeo da ovo shvatite kao marketing: pet prepeličijih jaja jednako je, po količini,jednom kokošijemm jajetu!
  Iskustvo u svetu i kod nas je pokazalo da deca stara preko 10 godina mogu piti po pet prepeličijih jaja!
  Uostalom,ona su toliko zdrava,da je svako jaje dobro došlo našem organizmu,pre svega zbog životno važnih enzima,koji se nalaze isključivo u živoj materiji(namirnici)!
  Naravno,kao i svaka druga namirnica (voće,povrće,meso,mleko i mlečni proizvodi…)veoma je važno da jaja budu sveža i bio-hemijski ispravna.
  Želim Vam dobro zdravlje!
  ing.Sopček Ðura-Zemun,
  Farma:Èortanovci-Fruška Gora

 100. Nikola Draganic reče: Odgovori 18/05/2011

  Moja baka je smanjila nivo secera u krvi, to je bio moj pocetak bavljenja japanskim prepelicama…

 101. Nikola Draganic reče: Odgovori 18/05/2011

  stanojlovic wrote: neki kazu da je djeci u pubertetu puno da uzimaju 5 jaja na dan tj.48 dana x5=240sta vi mislite o tome???

  Licno ja sam u pubertetu uzimao mnogo vise od pet dnevno i nisam imao nikakve nezeljene efekte, niti mi se iko zalio ko je kupovao od mene jaja za decu.

 102. petar reče: Odgovori 19/05/2011

  dobro vece
  da li vas interesuju kavezi za prepelice, mogu vam poslati sliku na mail ili kako god? imam 2 kaveza od po 6 baterija ..na sprat..trenutno nemam prepelica vise..tako da mi stoje prazni

 103. SOPEEK DURA reče: Odgovori 19/05/2011

  g.Petre,
  Hvala Vam na ponudi, i ja imama nekoliko kaveza viška…
  Svako dobro Vam želim,
  ing.Sopček Ðura

 104. stanojlovic reče: Odgovori 20/05/2011

  interesuje me da li znate neke koktele za snagu za sportiste od prep.jaja

 105. stanojlovic reče: Odgovori 20/05/2011

  neki kazu da je djeci u pubertetu puno da uzimaju 5 jaja na dan tj.48 dana x5=240sta vi mislite o tome???

 106. SOPEEK DURA reče: Odgovori 20/05/2011

  Npr: u umućena jaja dodati med i sok od sveže ceðenog grejpa, pomorandže, limuna ili cvekle…
  Sopček Ðura

 107. sportas reče: Odgovori 28/05/2011

  jel mi mozete rec dal su jaja dobra za srce i pluca i koliko da ih pijem na dan ako sam sportas-25 godina??

 108. SOPEEK DURA reče: Odgovori 30/05/2011

  Svako jutro, 30-60 minuta pre doručka, na prazan stomak po pet prepeličijih jaja!
  Više informacija na mom sajtu:
  FARMA SREBRNA KOKA

 109. stanojlovic reče: Odgovori 30/05/2011

  da li moze samo jeno pitanje za gospodina Draganica-koliko godina se tacno bavi ovim poslom?

 110. Nikola Draganic reče: Odgovori 01/06/2011

  stanojlovic wrote: da li moze samo jeno pitanje za gospodina Draganica-koliko godina se tacno bavi ovim poslom?

  Moze i vise od jednog pitanja…
  U Maju je bilo tacno deset godina. Ima li jos koje pitanje? Pozz

 111. stanojlovic reče: Odgovori 13/06/2011

  sta ja kao sportista sa 15god. mogu ocekivati koristenjem prep.jaja??pozzzzzz

 112. Rade reče: Odgovori 16/06/2011

  postovanje ja sam ovde nov imao sam dva infarkta i imam ugradjene stentove imam secer 13 holesterol 9 i trigliceride 8 dali smem da koristim kajganu i barena jaja japanske prepelice i u kojoj kolicini hvala na savetu

 113. stanojlovic reče: Odgovori 16/06/2011

  evo kolko vidim g.sopcek nece da mi odg.pa bih zamolio g.draganica ako moze?hvala

 114. SOPEEK DURA reče: Odgovori 17/06/2011

  g.Rade,

  Naravno da možete i moj savet je da redovno pijete jaja japanske prepelice!
  Siguran sam da će, kao i mnogima,doneti puno blagodeti Vašem metabolizmu …
  I ja imam genetski problem sa trigliceridima: ranije sam imao 11 mmol/L a poslednji put, kada sam dao krv na analizu, bili su 2,37.
  Moja supruga i ja smo "pobegli" iz rodnog Beograda i Zemuna u Prirodu, na Frušku Goru!
  Život sa mnogo manje stresa i redovno konzumiranje prepeličijih jaja,dali su željene rezultate!

  g.Rade,želim Vam dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Ðura-zemun,
  Farma:Èortanovci-Fr.Gora

 115. SOPEEK DURA reče: Odgovori 17/06/2011

  Mislio sam da je pitanje upućeno kolegi Draganiću?
  Naravno da ću ti odgovoriti.
  Pitanje je isuviše uopšteno!?
  Meðu svojim klijentima imam par sportista (za jednog znam da trenira rukomet)koji konzumiraju prepeličija jaja radi povećanja imuniteta i postizanja bolje kondicije…
  Želim ti svako dobro i puno uspeha u sportskim aktivnostima.
  ing.Sopček Ðura

 116. Nikola Draganic reče: Odgovori 18/06/2011

  stanojlovic wrote: evo kolko vidim g.sopcek nece da mi odg.pa bih zamolio g.draganica ako moze?hvala

 117. Nikola Draganic reče: Odgovori 18/06/2011

  Postovani,
  saljem ti deo teksta sa mog bloga:
  “Danas malo ko ne zna da su prepeličja jaja vrlo hranljiva i lekovita kao i da ne sadrže one materije zbog kojih se kokošja jaja ne preporučuju bolesnima i dijetalcima. Primera radi, jaje prepelice, za razliku od kokošjeg, ima manje belančevina i masti a više azotnih materija. Jaja japanske prepelice su bogata vitaminima, ne sadrže horesterol, popravljaju krvnu sliku, jačaju imunitet a posebno su melem za oboljenja respiratornih organa. Iako je pet puta manje od kokošjeg, prepeličje jaje je pet puta hranljivije. Ako se koriste kao terapija, piju se sveža a mogu se jesti i kao svaka druga jaja”.

 118. Poèetnik reče: Odgovori 24/06/2011

  Već nekoliko dana i noći pokušavam da odgonetnem problem ishrane prepelica surfujući po netu. Naime, moj otac je nabavio 2 kaveza po 8 prepelica(6+2) i hrani ih gotovom smešom za koke nosilje. Ima odličan prinos od 10-12 jaja dnevno,a pronele su pre 2-3 nedelje. Meni se nikako ne sviða čime ih on hrani iako to mnogi preporučuju, pa ih i ne dajem deci živa već ih pečem. Dogovor je pao da mu ja nabavim hranu koju god hoću,a pola je moje:) Gledao sam gotove smeše za prepelice i fazane od Veterinarskog zavoda Zemun ali sam i tu skeptičan zbog životinjskih proteina (Sirovinski sastav: Zrnasta hraniva, proizvodi industrije ulja, hraniva životinjskog porekla, mlinski proizvodi od žita, ostali biljni proizvodi, mineralna hraniva, vezevit B1 1% (vitamini, minerali, antioksidant)).
  Voleo bih kada bi neko rešio moj problem ili sa jednostavnom recepturom ili još bolje gde može da se kupi gotova smeša, moda i kod vas. Pitanje je i za gospodina Ðuru Sopčeka i gospodina Nikolu Draganića.
  PS. Zaboravih da kažem iz Srema sam,samo ovog svinjskog a ne fruškogorskog – vinskog :)

 119. Poèetnik reče: Odgovori 24/06/2011

  Pitanje je i za gospodina Sopčeka i gospodina Draganića.Živim u Sremu tako da nije problem preuzimanja hrane jedanput u mesec ili dva u nekoj bližoj okolini. Srem je onaj drugi, na Savi – svinjski:)

 120. Nikola Draganic reče: Odgovori 24/06/2011

  Ja imam recepturu, mogu ti je dati ali ti se ne isplati da pravis ako imas tako malo prepelica… Hranu ne prodajem jer bi ispala dosta skuplja od te koju ti koristis (naravno i dosta je kvalitetnija)

 121. SOPEEK DURA reče: Odgovori 25/06/2011

  Hranu za moje prepelice mi pravi jedna firma. Sa tehnologom sam se dogovorio da mi prave hranu po recepturi koju sam im doneo…
  Slažem se sa kolegom Draganićem: mali je broj prepelica koji imate!?
  Od malih nogu sam slušao da je nekada, u bivšoj nam SFRJ, Veterinarski Zavod u Zemunu proizvodio izuzetno kvalitetnu hranu!!!
  Verujem da će ona zadovoljiti Vaše potrebe?

 122. Poèetnik reče: Odgovori 26/06/2011

  Zahvaljujem se na brzom odgovoru i cenim vaše savete! Svestan sam da je broj prepelica koje ima moj otac za vas zanemarljiv, ali sa druge strane to zadovoljava moje potrebe to jest moja dva sina od 3 i 5 godina i upravo zbog njih ne želim da im dajem makar šta jer će onda i biti makar ka’ki( kako sremci kažu :) ). Šalu na stranu, ja nisam poljoprivrednik niti moj otac pa se ne bih ni pravio pametan. Jedino želim da znam da li su jaja dobijena sa ovakvom hranom 100 posto ispravna i 100 posto lekovita. Mislim na kupovnu hranu!

 123. SOPEEK DURA reče: Odgovori 26/06/2011

  Vi želite 100% ispravna i 100% lekovita jaja!?
  Èudno pitanje, zaista…Da li bi neko na našoj Planeti mogao da Vam tako nešto garantuje???
  Kupujte prepelicama kvalitetnu hranu, obezbedite im optimalne uslove i redovno konzumirajte jaja.
  100% će doneti puno blagodeti Vašoj deci i svima koji ih konzumiraju…
  ing.Sopček Ðura

 124. sasvim prirodno reče: Odgovori 26/06/2011

  Nikola Draganic wrote: [quote=stanojlovic]da li moze samo jeno pitanje za gospodina Draganica-koliko godina se tacno bavi ovim poslom?

  Moze i vise od jednog pitanja…
  U Maju je bilo tacno deset godina. Ima li jos koje pitanje? Pozz[/quote]Gospodine Draganicu,s obzirom da se toliko dugo godina bavite ovim poslom,koliki je broj japanskih prepelica na Vasoj farmi. Gde se Vasa farma nalazi? Da li postoji mogucnost da se dodje kod Vas na farmu???

 125. Nikola Draganic reče: Odgovori 26/06/2011

  Postovani,
  to sto se ja toliko dugo bavim ne mora da znaci da imam najvise ptica na svetu :) Trenutno imam 3000 ptica i farmu na dve lokacije Beograd-Cacak zbog izvoza koji uskoro pripremam, deo farme sam preselio na planini u okolini Cacka…

 126. Nikola Draganic reče: Odgovori 26/06/2011

  Početnik wrote: Zahvaljujem se na brzom odgovoru i cenim vaše savete! Svestan sam da je broj prepelica koje ima moj otac za vas zanemarljiv, ali sa druge strane to zadovoljava moje potrebe to jest moja dva sina od 3 i 5 godina i upravo zbog njih ne želim da im dajem makar šta jer će onda i biti makar ka’ki( kako sremci kažu :) ). Šalu na stranu, ja nisam poljoprivrednik niti moj otac pa se ne bih ni pravio pametan. Jedino želim da znam da li su jaja dobijena sa ovakvom hranom 100 posto ispravna i 100 posto lekovita. Mislim na kupovnu hranu!

  Slazem se sa gospodinom Sopcekom, jedan od retkih i pravih poznavalaca ovih ptica! 100% ispravno?! pored svega sto je Srbija prezivela, kisele kise razne radioaktivne cestice, povrce zarazeno raznim virusima koji nam stizu iz drugih zemalja (krompir iz Holandije)… Ko moze da Vam garantuje da je nesto 100%. Trudimo se da se mi hranimo zdravo, trudimo se da nase zivotinje jedu zdravo, da bi i njihovi proizvodi bili zdravi. Ali ako to nesto nije do nas, mi to ne mozemo promeniti…

 127. Nikola Draganic reče: Odgovori 26/06/2011

  Trudimo se da se mi hranimo zdravo, da nase zivotinje jedu zdravo da bi njihovi proizvodi bili zdravi. Ali sta ako to nesto nije do nas ?

 128. Poèetnik reče: Odgovori 27/06/2011

  Svu hranu koju kupujem gledam da bude na najzdraviji mogući način uzgajana. Ako hrana od Veterinarskog zavoda ili slične firme nije dobra i od nje se ne dobijaju zdrava jaja već samo nalik tome odoše prepelice u supu, a ako njima takva hrana ne smeta i dobijam zdrava ispravna jaja onda su sve moje dileme rešene.Zato vas i pitam kao iskusne odgajivače.Izvinjavam se ako sam naporan :)

 129. sasvim prirodno reče: Odgovori 27/06/2011

  Nikola Draganic wrote: Postovani,
  to sto se ja toliko dugo bavim ne mora da znaci da imam najvise ptica na svetu :) Trenutno imam 3000 ptica i farmu na dve lokacije Beograd-Cacak zbog izvoza koji uskoro pripremam, deo farme sam preselio na planini u okolini Cacka…

  Gospodine Draganicu,da li je moguce posetiti Vasu farmu? Ja bih bas zeleo da vidim taj impozantan broj Vasih prepelica. :)

 130. Nikola Draganic reče: Odgovori 27/06/2011

  Broj varira, ide leto i sada cu smanjiti na oko 2000 pa od oktobra opet dizem broj.
  Javite se radi dogovora!

 131. Nikola Draganic reče: Odgovori 27/06/2011

  Svu hranu koju kupujem gledam da bude na najzdraviji mogući način uzgajana. Ako hrana od Veterinarskog zavoda ili slične firme nije dobra i od nje se ne dobijaju zdrava jaja već samo nalik tome odoše prepelice u supu, a ako njima takva hrana ne smeta i dobijam zdrava ispravna jaja onda su sve moje dileme rešene.Zato vas i pitam kao iskusne odgajivače.Izvinjavam se ako sam naporan :)
  Ta hrana je dobra ali nije idealna, tako bi glasio moj odgovor.

 132. stanojlovic reče: Odgovori 28/06/2011

  evo ja vidim da neko drugi pise u moje ime,jer ja gospodina draganica nisam pitao za farmu,broj prepelica i da li mogu da je posjetim…..ja sam samo ako ima moja slika a to je ona lopta…

 133. Vuk reče: Odgovori 29/07/2011

  Gajim ih sta vise donosim ih na kucnu adresu na uzem podrucju beograda bez obzira na kolicicnu. Garantujem da jaja nikad nisu starija od 5 dana, tako da su uvek sveza. Ako je neko zainteresovan za ista ili ima bilo koje pitanje vezano za njih i prepelice uopste rado cu izaci u susret.

 134. keškić Šefket reče: Odgovori 20/05/2012

  Koliko se liječi sa ovim jajima,potencija,šečer i pritisak,koje se mogu izliječiti skroz

 135. Zeljana reče: Odgovori 03/12/2012

  Moze li da steti kod lijecenja dijabetesa kod zena 50-ih godina?

 136. Djura reče: Odgovori 03/12/2012

  Uvažena g. Željana,
  Jaja japanske prepelice su izuzetno zdrava i blagotvorna za ljudski organizam!
  Siguran sam da će Vam pomoći u lečenju dijabetesa!
  Imam 55 godina i konzumiram ih punih 6 godina na sledeći način: u čašu ili šolju od 2 dcl stavim pet prepeličijih jaja (5 prepeličijih je po količini=jednom kokošijem jajetu), belance i žumance zajedno. Dodam sok od pola limuna + 5-6 kapi propolisa + malo cimeta u prahu. Uzmem mali mikser za nes-kafu i sve to zajedno umutim (15-20 sekundi) dok masa ne postane penasta. Konačno, u sve to dodam običnu (negaziranu) vodu, promešam i popijem u nekoliko gutljaja. Ovaj đus možete zasladiti medom za dijabetičare!?
  Veoma je važno da su jaja OPLOĐENA i da nisu termički obrađena (kuvana ili pržena)!
  Pijete ih jednom dnevno, ujutru 30-60 minuta pre doručka, na prazan stomak!
  Više informacija o lekovitosti jaja japanske prepelice možete pročitati na mom sajtu FARMA SREBRNA KOKA gde možete pogledati video-zapis o mojim lešnicima i prepelicama. Snimak je emitovan iz studija Glasa Amerike a prenele su neke naše TV stanice…
  g.Željana, želim Vam dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Đura-Zemun,
  tel: 011-2619-405; 063-255-421
  farma.Fruška Gora

 137. Zeljana reče: Odgovori 04/12/2012

  Hvala na brzom odgovoru.
  Pozdrav

 138. jelena reče: Odgovori 04/02/2013

  imam problema vec godinama sa aknama po telu i suva mi je koza lica i pojedinih delova,nikakve kreme mi nisu pomagale,samo trenutno i opet ubrzo se stvaraju nove.Da li bi mi pomogla terapija sa prepelicinim jajima,da li je moguce dovesti kozu u normalnu i lepsu?Vecina dermatologa mi kazu da mi je ubrzan rad hormona i lojnih zlezda i da ne moze nikako da se izregulise.Sve moguce sam pokusavala i nista,pa vas pitam dal moze sta da mi pomognu prepelicina jaja?

 139. Djura reče: Odgovori 04/02/2013

  Draga g.Jelena,

  Evo punih šest godina kako se bavim uzgojem ove “zlatne” ptičice! Vi ste prvi klijent koji mi postavlja pitanje vezano za ovakvu vrstu problema!?
  Imam 4 recepta koja mogu da pomognu u vezi kože i kose: za suvu, masnu i umornu kožu, kao i recept za oštećenu (farbanu, onduliranu) kosu.
  Nikada mi neće biti jasno zašto žene širom naše male Planete kupuju skupe HEMIJSKE proizvode, kada postoji mnogo preparata koji se mogu vrlo jeftino, lako i brzo pripremati i koristiti uz pomoć Prirode.
  Javite mi se na mejl adresu: sopcekdjura@yahoo.com pa ću Vam poslati recept na bazi prepeličijih jaja…
  Puno pozdrava, Sopček Đura

 140. Mindia reče: Odgovori 09/03/2013

  :)

 141. Djura reče: Odgovori 12/03/2013

  Veoma važno svima koji ovo čitaju:
  Zbog potencijalne opasnosti od bakterije SALMONELLA koja napada SVE životne namirnice (jaja, mleko, meso, mlečne proizvode, voće i povrće…), pre svake pripreme i upotrebe prepeličijih jaja kao i svakodnevne pripreme bilo koje vrste hrane), OBAVEZNO, pažljivo i detaljno oprati ruke sapunom i mlakom vodom!!! To se odnosi i na pranje radne površine za pripremu hrane i prirbora za jelo!
  SAVET: tokom pripreme svih životnih namirnica, veoma je važno da svako od nas REDOVNO dezinfikuje radni deo za pripremu hrane, kao i pribor za jelo! Naročito obratiti pažnju na kuhinjsku dasku (drvenu ili plastičnu). Redovno praktikovati dezinfekciju radne površine i kuhinjske daske npr. alkoholnim sirćetom ili deterdžentom za sudove.
  Takođe, s vremena na vreme, isprazniti i dezinfikovati unutrašnjost Vašeg frižidera u kojem temperatura treba da bude od 2 do 6 stepeni. Na taj način ćemo sačuvati sve namirnice od potencijalnih opasnosti!?
  ing.Sopcek Djura-Zemun,
  Farma-Fruška Gora

 142. Edin reče: Odgovori 12/07/2013

  Lijep pozdrav svima vama. Molio bih da mi odgovorite na jedno pitanje.. Moja supruga je jako anemicna, imamo bebu-novorodjence od 40 dana.., Da li supruga smije uzimati prepelicina jaja s obzirom da doji bebu., pitam zbog toga jer se bojimo da bi ukoliko bude uzimala prepelicina jaja, njeno mlijeko za bebu bilo preagresivno?? Hvala vam unaprijed.

 143. Djura reče: Odgovori 13/07/2013

  Poštovani g.Edine,
  jaja japanske prepelice su 100% prirodni proizvod!!!
  Ovim poslom se godinama bavim i NI JEDNA mušterija se nije požalila na negativni efekat prepeličijih jaja!!! Naprotiv…
  Naučno je dokazano da anemični ljudi treba u svojoj ishrani što više da konzumiraju gvožđe: zeleno povrće, juneće meso…
  Ono što je veoma impresivno, jeste činjenica da jedno jaje japanske prepelice, koje u proseku ima 11-12 grama, sadrži više gvožđa nego 1500 grama junećeg mesa!
  Što se tiče Vaše supruge koja doji bebu, uveren sam da bi joj ova jaja donela puno dobrog…
  Medicinska nauka i praktični život, ukazuju da samo pacijenti koji imaju obolelu žuč, treba da budu veoma oprezni kada su jaja u pitanju!
  Međutim, najbolje je da se supruga posavetuje i sa svojim lekarom!
  Vašoj bebi, supruzi i Vama lično, želim dobro zdravlje.
  Iskreno,
  ing.Sopček Đura-Zemun,
  Farma-Fruška Gora

 144. Edin reče: Odgovori 13/07/2013

  Postovani gospodine Sopček, hvala vam na iscrpnom odgovoru, jer sad znamo sta nam je ciniti. Svako dobro i jos jednom vam najljepsa hvala.

 145. Peter reče: Odgovori 23/08/2013

  Tablice sa količinama jaja koja treba pojesti za određeni zdravstveni problem su besmislene. Prepeličja jaja nisu tablete koje se doziraju već zdrava hrana visoke nutritivne vrijednosti koju možete jesti kao i svaku drugu hranu. Terapiju treba provoditi dok se ne osjeti poboljšanje odnosno do potpunog nestanka određenog problema.
  U mom slučaju do potpunog izlječenja čira na želucu došlo je tek nakon pojedenih 600 jaja. Istina je da se pozitivno djelovanje na opće stanje organizma osjeća već nakon pojedenih 60-tak jaja.

 146. Aleksandar reče: Odgovori 29/09/2013

  Koliko dugo zive prepelice i kako je najbolji nacin resiti ih se kada budu starije jer nije svakom lako oduzet zivot takoj maloj zivotinjici.

 147. Djura reče: Odgovori 30/09/2013

  Kada se japanskim prepelicama obezbede OPTIMALNI USLOVI (temperatura u objektu, vlažnost vazduha, čista voda i KVALITETNA HRANA), koka će nositi 20-25 jaja mesečno! U takvim uslovima one mogu intenzivno nositi jaja 12-15 meseci, nakon čega, zbog prirode njenog organizma, sve ređe nose jaja…
  Posle perioda intenzivnog nošenja, angažujte ljude koji se bave klanjem živine!

 148. Djura reče: Odgovori 30/09/2013

  g.Aleksande, ukoliko želite da saznate nešto više o LEKOVITIM JAJIMA JAPANSKE PREPELICE, molim Vas, posetite moj sajt FARMA SREBRNA KOKA gde možete pogledati video-zapis Glasa Amerike o mojim lešnicima i prepelicama. Snimak je emitovan iz studija u Vašingtonu a prenele su neke naše TV stanice…
  Ako se odlučite da konzumirate (pijete) ova dragocena jaja, javite se na:
  011-2619-405 ili 063-255-421
  Želim Vam dobro zdravlje!
  Iskreno,
  ing.Sopček Đura-Zemun,
  Farma-Fruška Gora

 149. HRVOJE reče: Odgovori 01/12/2013

  zanima me kako preplelice nose. moje slabo nose. sta im trebam dati?

 150. Djura reče: Odgovori 23/12/2013

  g.Hrvoje,

  Za moje prepelice se pravi hrana po evropskoj recepturi!
  Na žalost, na našem tržištu se ne proizvodi hrana za japanske prepelice ali možete da koristite hranu za piliće sa 22% proteina. Savetujem da izaberete KVALITETNU hanu jer od njenog sastava i kvaliteta zavisi bio-hemijski sastav jaja! To je jako važno, obzirom da se prepeličija jaja konzumiraju kao Prirodno lekovito sredstvo!

  ing.Sopček Đura

Učlani se! Prijavi se

Ime

Email

*
Obavesti me o novim komentarima.