Za lepši i bolji život

zadržite dobro raspoloženje, koje naročito u jesen i zimu, može da opadne usled turobnih vremenskih prilika.

Protiv stresa

priuštite sebi trenutke harmonije i mira.
Puno obaveza, stalna napetost i stres veoma opterećuju organizam. Zato omogućite sebi pauzu. Stanite pored otvorenog prozora i dišite duboko. Snažno protresite noge i ruke. Istegnite ih tako da se mišići jako zategnu, pa ostanite tako pet sekundi, onda se opustite. Ta mala pauza neće vas omesti da završite posao. Posle toga glava će vam biti bistrija i radićete efektnije. A uveče priuštite sebi toplu kupku sa nekim mirišljavim uljem, uz laganu muziku...

Protiv bezvoljnosti

izaðite na vazduh.
Najbolja terapija za vraćanje dobre volje je da izaðete napolje i udahnete vazduh punim plućima. U zimskim danima kad je vreme tmurno i sumorno, najbolje je prošetati oko podneva, kad je najviše sunca. Hladan vazduh i kretanje ubrzaće cirkulaciju, pa ćete se osećati bolje. Za dobro rasoploženje obradujte sebe kockom omiljene čokolade.

Protiv besa

rekreacija i sport.
Kad vas obuzme bes zbog nečega da biste najradije vrištali najbolja terapija je bavljenje nekim sportom, lagano trčanje ili jednostavno trčite uz stepenice, pocepajte časopis na komade ili rukama snažno gurajte neki zid. Na taj način isteraćete negativnu energiju iz sebe. Nekada i glasna muzika uz koju biste pevali ili igrali takoðe može razbistri glavu i isterati gnev.

Protiv straha i teskobe

šetnja i kontakt sa prirodom.
Naročito u jesen i zimu mogu se javiti kojekavi strahovi, bilo od budućnosti, bolesti ili nečeg drugog. Strahovi oduzimaju čoveku energiju i zagorčavaju život. Zato izbegnite takva osećanja, najbolje smehom. Oko 50 sekundi držite oči zatvorene i smeškajte se. Ili izaðite u prirodu i šetajte. Ostvarite kontakt sa prirodom, naslonite se na neko drvo ili posmatrajte grane na vetru. Tako ćete upiti puno pozitvne energije. Trenuci mira i spokoja, kao i mirisi iz prirode delovaće pozitivno na vaše raspoloženje.
Komentari