Poneko od nas ima veštinu da se spakuje za put sa malo stvari. Većina ne može odrediti šta mu sve treba, pa onda nosi "za svaki slučaj" gomilu nepotrebnih stvari.
Da biste na putovanje krenuli sa što manje stvari, prvo morate izabrati odgovarajuću veličinu kofera ili putne torbe. Izvadite svu odeću i obuću koju ćete nositi na put. Takoðe, isplanirajte šta ćete evenutalno kupiti, pa oderedite veličinu kofera. Putna torba je praktičnija, ali se stvari mogu bolje složiti u kofer, a naročito su pogoni koferi sa točkićima da bi ste ga vukli, a ne nosili.
Odeću treba grupisati: za dan, veče, plažu. Višak stvari vratiti u ormar. Na dno kofera složiti odeću koja se manje gužva. Ako boravite u hotelu nemojte nositi peškire, sem za plažu.
Prvo složite košulje, haljine i odozgo pantalone. Majice košulje i bluze koje se manje gužvaju staviti pri dnu. One majice i pamučne bluze koje se manje gužvaju možete uviti u rolnu. Svaku preklopiti po dužini, zatim po širini i urolajte ih što je moguće čvršće. Time ćete uštedeti prostor i izbeći gužvanje.
Haljine treba presaviti napola po dužini, ali tako da prelaze ivice kofera. Suknje i pantalone presaviti napola po dužini. Složiti jedno na drugo, sve zajedno prepoloviti po širini i staviti preko haljina u koferu; Zatim krajeve haljina prebaciti preko.
Cipele, patike ili sandale spojite tako da vrh jedne bude uz petu druge. Pre stavljanja u kesu u njih staviti čarape. Obuću rasporediti na mesto predviðeno za obuću ili duž stranica kofera.Komentari