Prednost imaju žitka i kašasta jela sastavljena uglavnom od brašna. Važna je da da su jela srednje vruća. Obroci treba da budu česti i mali.
Postoje: dijete za bezbolnu fazu, dijete za bolnu fazu i dijeta za vreme krvavljenja grizlice.

Dozvoljeno je jesti:

mleko, griz, pirinač, kašu sa mlekom, supe od ječmenog brašna, pirinča, griza i rezanaca, mlado kuvano pasirano povrće, mlad grašak, šargarepu, boraniju, tikvice, dosta maslaca, pavlake, ulja, prepečenog hleba (belog bez kore), jaja, mlad neslan sir, mlade neslan kajmak, kuvano meso, kuvanu neslanu šunku, teleći mozak, kompote od ljuštenog voća (nekiselo i ne preslatko), pire od jabuka i kruške, banane, keks, kifle, testa od kvasca.

Nije dozvoljeno jesti:

Supe od goveðeg mesa, od graška, sočiva, pasulja, kisele čorbe, jela sa dosta soli i paprike, kiselog kupusa sa suvim mesom, podvarak, sosove, kobasice, pršutu, preraðevine od mesa, na masti pržena mesa i jela, mesa pečena na žaru, stari grašak, svež hleb, začine, senf, rotkve, cimet, biber, presan crni i beli luk, kafu, alkoholna pića, kisele voćne sokove, kiselo voće, suve šljive, smokve, suvo grožðe, orahe preterano slatke stvari, a pušenje je zabranjeno.Komentari