Kako skinuti salo sa stomaka?


Salo na stomaku je veoma "uporan" tip masti i veoma teško ga je skinuti, pa su neophodne dijeta i vežbe.

Skidanje sala sa stomaka postaje sve teže sa godinama, metabolizam se usporava pa tako lakše dobijamo na težini. Takođe, što smo stariji postajemo i manje aktivni.

Za skidanje sala sa stomaka zdrava ishrana i dijeta važniji su od vežbi.


Dijeta za salo na stomaku


Za doručak uzmite malo mladog sira, režanj prirodno sušenog mesa i integralni hleb. Pijte sveže ceđeni sok do grejpfruta, limuna, mandarine ili pomorandže.

Za užinu uzmite voćni jogurt, sveže voće ili integralni keks. Redovno pijte mešavinu biljnih čajeva koji ne sadrže mnogo laksativnih komponenata (sastojci za čišćenje), kao što je sena jer ćete tako lakše izbaciti višak tečnosti i nagomilanih štetnih materija u organizmu.

Iz svog jelovnika izbacite sve što je prženo i konzumirajte umesto njih - barene namirnice.

I obavezno se bavite, bar dva puta nedeljno, akvabikom, aerobikom ili pilatesom.


Vežbe za ravan stomak


Ujutru, dok ste još u krevetu lezite na leđa, stavite ruke iza glave i skupite noge. Gornji deo tela malo izdignite, pa ga 20 puta podignite za oko 2 cm.

Druga vežba je takođe poznata i laka. Zauzmite početan položaj iz prve vežbe, ali ruke stavite pored tela. Podižite stražnjicu dva centimetra po desetak puta.

Napomena: Vežbe ponovite po nekoliko puta i vremenom povećavajte broj vežbi. Vežbe možete raditi bilo gde; Samo jako stisnite mišiće stomaka, držite ih tako nekoliko trenutaka, pa opustite mišiće. To važi i za mišiće stražnjice.


Zategnite stomak i leđa


Prva vežba


Na pod stavite odgovarajuću podlogu i lezite na stomak. Noge rastavite u širini kukova. Ruke savijte u laktovima pa dlanovima formirajte trougao. Uz izdisaj zategnite stomak i podignite mako telo sa podloge, pogleda usmerenog ka rukama. Udahnite i s izdisajem se spustite u početni položaj.
Udahnite i ponovite vežbu 10 puta.


Druga vežba


Lezite na stomak, ruke stavite poed tela sa dlanovima okrenutim gore. Uz izdisaj zategnite stomak i odvojite grudi sa podloge, udahnite pa se spustite na podlogu uz izdisaj.
Udahnite i ponovite vežbu 10 puta.


Napomena: Ne stežite sedalne mišiće. Podizanje radite iz leđa i stomaka i pritom pokušajte da se izdužite.


Anita: sve pohvale!!
admin: :)


Komentari