Kad počnu hladniji dani treba promeniti preparate koje ste koristili preko leta i početi sa negom koja će vašu kosu i kožu učiniti mekom, lepom i zaštićenom od vetra i hladnoće. Zato počnite sa novom vrstom nege, blistaćete od glave do pete i uživaćete u dugim jesenjm šetnjama.

Zaštitite kosu redovnom negom specijalnim preparatima koji će zaštiti kosu od vetra i temperaturnih oscilacija. Kosu bar jednom nedeljno ojačajte hranljivim pakovanjem za regeneraciju i protiv opadanja kose upotrebom kvalitetnih ampula. Idealno je vreme da posetite frizera i skratite ispucale krajeve i tako sprečite dalje "cvetanje" kose.

Kožu oko očiju treba pravilno negovati jer u suprotonm brže stari. Koža oko očiju je veoma osetljiva već kada temperatura padne na deset stepeni. Svako veče pred spavanje na kožu oko očiju nanesite neku antirid kremu ili neku masniju kremu koja vam se naðe pri ruci. Tako ćete ovaj delikatan deo lica duže održati bez bora i podočnjaka.

Usne zaštite balsamom za usne i to pre nego što ispucaju.
Topla voda kojom perete ruke, kao i niža temeperatura loše utiču na nežnu i osetljivu kožu ruku. Ako vam je koža već ispucala omekšajte je pilingom, a zatim namažite debljim slojem glicerinske kreme. U torbicu ubacite kremu za ruke tako da vam je uvek pri ruci i mažite ruke posle svakog pranja, jer je redovna nega jako važna za lepe i nežne ruke.

Počnite sa adekvatnom negom lica. Kožu lica koja je najizloženija vetru negujte kremom sa više ulja. Pritom vodite računa da krema odgovara vašem tipu kože, jer će jedino adekvatna nega pravilno nahraniti i zaštiti kožu.
Uradite piling za efikasniju negu tela, tako će koža sa koje ste odstranili izumrle ćelije moći bolje da apsorbuje sastojke iz preparata za negu tela. U ovo doba godine treba upotrebljavati mleko za telo umesto laganih osvežavajućih losiona, jer će ono bolje hidrirati vašu kožu i učiniti je još mekšom.

Jednom nedeljno temeljno očistite lice, jer temperaturne promene stresno deluju na sve tipove kože. Na nižoj temperaturi ćelije se sporije obnavljaju, pa je koža sklona iritaciji i sakupljanju nečistoća u porama.
Izaberite mleko za skidanje šminke, gel za umivanje i tonik prema tipu kože. Takoðe jednom nedeljno nanesite odgovarajuću masku na lice (recepte za masku možete naći na sajtu zalogaj.com).
Komentari