Da biste lakše savladali svakodnevne obaveze i prepreke naučite kako da pobedite loše raspoloženje i mrzovolju. Ako nabacite osmeh na lice svaki će vam problem izgledati podnošnljiviji i rešiv. Svakodnevno se smejte bar pola sata i osećaćete se odlično. Isprobajte!

Postoji tesna veza izmeðu hrane i uma. Nepravilna ishrana može biti uzrok lošeg raspoloženja, nervoze i pesimizma. Neki naučnici tvrde da je tajna dobrog raspoloženja u doručku. Neke namirnice i pića mogu pomoći da se osećate bolje a to su: slatkiši, testenina, riba i dr.

Budite aktivni dnevno oko sat vremena, trčite, plivajte, šetajte ili vozite bicikl. Fizička aktivnost će pomoći da se oslobodite napetosti i negativnih emocija.

Uživajte na suncu, naime ultraljubičasti i ultracrveni zraci utiče ne samo na naše zdravlje nego i na naše raspoloženje. Sunčeva svetlost podstiče lučenje serotonina i endorfina i stimulativno deluje na nervni i imunološki sistem.

Opustite se u društvu pričajući viceve. To je dobar način da prenesete dobro raspoloženje i na sagovornike.

Ali vodite računa kako pričate vic. Pričanje ne sme trajati duže od 40 sekundi, glas ne sme biti monoton a mimika je veoma važna.

Prijatna muzika takoðe poboljšava raspoloženje, jer ubrzava srčani ritam i budi u nama želju za pokretom i igrom. Za popravlajnje raspoloženja stručnjaci predlažu Dvoržakove "Slovenske igre" i Mocartovu "Figarovu ženidbu".

Zaljubite se jer zaljubljenost izaziva pozitivne misli. Ljubav čini da budemo ljupki, prijatni i nasmejani.

Nosite crveno jer ta boja najviše doprinosi dobrom raspoloženju. Zvuči neverovatno, ali je dokazano da crveni šal ili crveni lak za nokte mogu da pomognu da prebrodite svakodnevne probleme.

Družite se jer ništa ne može da zameni ćaskanje sa najboljim prijateljem. Prijatelji će uvek biti uz vas, čak i onda kad vas svi zaborave.Komentari