Lepota nije dar prirode nego se u većini slučajeva stiče i vremenom usavršava.
Podela žena nije na lepe i ružne već na negovane sa jedne strane i zapuštene, neugledne ili vulgarne sa druge strane. Lepota u današnjem smislu ne podrazumeva idealno pravilno lice i telo - nego se čak može reći da i nepravilnosti imaju neke svoje draži.Grudi su oduvek bile jedan od najačih atributa ženske lepote. Pored toga što grudi treba da su proporcionalne sa figurom, njihova lepota zavisi i od čvrstine. Za grudi bez obzira da li su male ili velike, bitno je na koji su način negovane jer se neadekvatnom negom mogu čak i upropastiti.

Grudi su simbol mladosti, lepote i erotike; Ali su jako podložne promenama usled lošeg držanja tela, trudnoće, starosti ili nedovoljne nege.
Lepe grudi moraju biti čvrste i podignute. Koža grudi, vrata i dekoltea je posebno nežna i brzo se isuši. Zbog toga koža brzo postaje izborana. Pri svakodnevnoj nezi lica nemojte zaboraviti na vrat i dekolte. Bez obzira na oblik i veličinu, grudima je potrebna elastična i čvrsta koža. A za održavanje kože potrebna je odgovarajuća nega.

Kad nanosite krem na lice, antirid na oči i losion na telo, premažite pažljivo i vaš dekolte, jer je tamo koža tanja nego na drugim delovima tela. Za negu grudi možete koristiti univerzalni krem, ali je ipak bolje da izaberete specijalnu kremu za negu grudi koja ima liftig efekat.
Pored pravilne ishrane i redovne gimnastike, hladna voda je najjeftinije i najdostupnije sredstvo za zatezanje kože. Dok se tuširate kružite mlazom hladne vode oko dojki ili ih masirajte kockicama leda pa će se grudi učvrstiti. Takoðe je delotvorno da nakon tuširanja na grudi utrljate loson za zatezanje kože ili specijalnu kremu za negu grudi.

Grudima ne prija džoging jer sportovi kao što je džoging ili aerobik utiču na opuštanje grudi. Zato je važno da dok trenirate nosite kvalitetan sportski brushalter od čvrstog materijala i sa oblikovanim korpama.
Da li tačno znate broj vašeg brushaltera? Da biste to saznali izmerite obim grudi i tako saznajte vaš pravi broj. Dakle, prvo izmerite obim ispod grudi, a zatim u visini bradavica. Razlika izmeðu ovih mera označava veličinu korpe - 10 cm razlike označava se oznakom A, razlika od 15 cm nosi oznaku B, razlika od 20 cm ima oznaku C, a 20 cm nosi oznaku D. Mera obima ispod grudi označava veličine 75, 80, 85...

Mnogi na prvi pogled ne primećiju ali leva i desna dojka se razlikuju po veličini ili po obliku. Kod žena koje pišu desnom rukom razvijenija je desna dojka a kod levorukih leva. Na veličinu i oblik grudi utiče genetika kako sa majčine tako i sa očeve linije.

Ako uglavnom spavate na stomaku grudi vam se mogu spljoštiti. Ako spavate na boku to može prouzrokovati bore na dekolteu. Zato je najbolje da spavate na leðima.
Koža izmeðu i ispod grudi više se znoji pa se na tim mestima mogu pojaviti bubuljice. Bar jednom nedeljno dok se tuširate uradite nežan piling a zatim nanesite tanak sloj talka. To će kožu održavati suvom.

Voćne kiseline i vitamin C pospešuju stvaranje kolagena koji zateže kožu i dobar je piling. Narendajte 2 jabuke, stavite na dekolte i pokrijte peškirom. Posle 20 minuta isperite vodom.

Kad god ste u prilici sipajte ulje za masažu na dlanove pa onda izmasirajte grudi. Desni dlan stavite ispod leve dojke, a zatim preðite zonu izmeðu grudi, pa na gornji deo desne dojke ka ključnoj kosti kao da pišete slovo S. Masažu ponavljajte nekoliko puta.

Vežbe za čvrstinu grudi

- Da bi vam grudi bile čvršće najbolje je da uz odgovarajuću negu preparatima povremeno uradite nekoliko lakih i efikasnih vežbi.

1. Stavite šake ispred grudi, dlan prema dlanu i pritiskajte prste jedne uz druge iz sve snage. Opustite se pa vežbu ponovite.

2. Lezite na leða, uzmite tegiće i raširite ruke. Udahnite i polako podižite tegove iznad glave dok ne spojite ruke. Zatim ih spustite i izdahnite. Vežbu ponovite 30 puta.

3. Stanite na metar od zida, ispružite ruke i dlanovima se oslonite na zid. Telo gurajte ka zidu savijajući laktove a zatim ih isparvite. Vežbu ponovite 30 puta.

4. Stanite pravo i ispružite ruke. Spojite dlanove u visini grudi. Pritiskajte dlan o dlan, a zatim ih opustite. Vežbu ponovite 80 puta.

5. Sedite uspravno, stavite šake na ramena i pravite laktovima kružne pokrete u oba smera.

Komentari