Ako ste odvojeni od partnera i vaša veza funkcionše na "daljinu" nemojte strahovati zbog toga; iako danas nije lako ostvariti uspešnu vezu, naročito ako je osoba koju ste dugo tražili stotinama kilometara daleko od vas.

Ipak uz nekoliko saveta lakše ćete prevazići sve probleme i sačuvati vezu.Prvo važno je da u startu iskreno kažete jedno drugom šta tačno očekujete od te veze da biste lakše funkcionisali. Meðusobno razumevanje biće dobra priprema za ono što vas očekuje u takvoj vezi.

Velike razdaljine koje vas dele nećete moći da prelazite čak ni svakog vikenda, zato isplanirajte viðenje makar svake treće nedelje, a u meðuvremenu svakodnevno razgovarajte telefonom. Ako se desi da proredite telefonske razgovore i viðenja budite sigurni da ćete se udaljiti. Da bi vaša veza opstala partner mora da oseća da je centar vašeg sveta, iako vas deli velika razdaljina.

Imajte poverenja, jer je to temelj svake veze, a naročito veze na daljinu. Ako ne verujete jedno drugom nema smisla održavati takvu vezu. Zato je beskrajno poverenje, sa izvesnom dozom realnosti, najbolji recept za očuvanje svake veze.

Cenite zajedničke trenutke i naviknite se na činjenicu da voljena osoba ne može biti sa vama kad god poželite. Zato neka vam zajednički trenuci budu dragoceni.Otvoreno razgovarajte o problemima, iako željno očekujete svaki susret i izbegavate neprijatne teme, ipak brojna nerešena pitanja mogu zatrovati vašu vezu.
Naravno problemi ne smeju biti glavna tema prve večeri vašeg susreta, ali sledećeg dana u laganoj šetnji ili negde uz čašu pića porazgovarajte o svemu što vas muči.

Kad vaša draga osoba nije tu i ne možete biti zajedno, budite romantični i šaljite jedno drugom video snimke sa intimnim osećanjima, ljubavna pisma, čestitke, pesme...Poklonite voljenoj osobi muzičku kompilaciju pesama koje vas podsećaju na nju/njega, možete pokloniti dnevnik sa dogaðajima i osećanjima tokom perioda razdvojenosti, uramljen kolaž sa zajedničkim fotografijama, privezak za ključeve sa ugraviranom posveto, dopunu za mobilni i sl.
Iako fizički niste zajedno sličnim gestovima možete pokazati jedno drugom koliko se volite.

Komentari