Svako veče odvojite malo vremena za razgovor, grljenje ili ležanje u tišini. A jednom mesečno idite negde samo vas dvoje.
Naðite vremena za šetnju i izlazak sa partnerom, jer zajednički provedeno vreme osvežava brak. Od toga koliko se trudite oko svoje veze zavisi kako ćete prevazići bračne nesuglasice i probleme.

Zajednički provedeno vreme i razgovor učvršćuju bračnu vezu. Zato i uprkos činjenici da imate decu odvojite nekoliko sati i posvetite ih svom partneru. Potrudite se da naðete nekog da pričuva decu i izaðite zajedno. Taj izlazak ne mora biti skup.

Pretrpani ste poslom i ne stižete da poričate sa partnerom. Zato dajte sebi i njemu priliku da rasparvite važne stvari. Iako delite životni prostor do tog razgovora retko dolazi. Nedeljna zajednička šetnja je prilika za to.

Najidealniji trenuci za pretresanje nekog problema su upravo šetnje po prirodi ili dok neobavezno lutate ulicama grada. Tada ostvarujete potrebnu privatnost, a i mala je šansa da vas neko u razgovoru prekine. Šetnjom se troši ona negativna energija koja bi u kućnim uslovima možda izazvala svaðu, jer tada manje obraćate pažnju na sitnice.

Naučite da pregovarate i da pravite ustupke. Ne mora sve biti po vašem. Pohvalite ga svaki put kada učini nešto korisno. Pustite ga da se osami. Ako je ljut, tužan ili zabrinut, biće mu dovoljno pola sata samovanja da se povrati i bude onaj stari.

Ne čekajte komplimente, već recite nešto lepo o sebi i diskretno zatražite od njega da se složi sa tim. Na kraju će početi spontano da vam daje komplimente.Hvalite i vi njega, jer i muškarcima prijaju komplimenti. Uputite mu poneki zaljubljeni osmeh. Biće bolje raspoložen.

Čim primetite da - više nije kao nekad - zapitajte se zašto je tako i odmah preduzmite nešto da ponovo oživite strast.
Jedno od rešenja je da napravite pauzu u seksu. Planirajte nedelju bez seksa. Posle nedelju dana agonije libido će vam biti veliki kao kuća. Zatim, se potrudite da predigra što duže traje...ponovite prvi sastanak.
Komentari