Evo nekoliko saveta kako da vaše lice povrati svež i odmoran izgled. Da biste zablistali u pravom svetlu treba pre svega da se dobro naspavate ili nahranite kožu, hidrirate, izmasirate i uz nekoliko trikova istaknete ono najlepše.


Najednostavinije je da obezbedite sebi bar osam sati kvalitetnog sna. Da biste lepo spavali pripremite kupku za opuštanje. U vodu za kupanje dodajte 10 kapi eteričnog ulja lavande, 5 kapu ulja majorana i malo slatke pavlake. Nakon kupke kožu premažite noćnom kremom.


Dobar san je garancija svežeg izgleda. Ako se niste naspavali to se vidi na licu zato osvežite svoju kožu maskom od sira. Lice dobro operite a onda hidrirajte kožu uz pomoć maske. Pomešajte 2 kašike sira i sok od jednog limuna. Nanesite na čisto lice. Lezite i odmarajte se. Masku držite tridesetak minuta, pa isperite mlakom vodom i nanesite odgovarajuću kremu.
Relaksirajte lice i tokom nanošenja kreme lice blago masirajte utrljavajući krem.
Maska od limuna daje svežu, zategnutu i jedru kožu jer sadrži eterična ulja i vitamin C koji utiču na jačanje vezivnih tkiva kože. Jedno žumance ostaviti u kori od limuna da odstoji nekoliko sati. Zatim ga pomešati sa kaščicom soka od limuna i naneti na čisto lice i ostaviti da deluje oko 20 minuta pa isprati mlakom vodom.


Ako imate tamne kolutove ispod očiju prelijte 2 kesice crnog čaja vrelom vodom, ohladite i natopite vatu pa stavite na oči.


Protiv otoka: Stavite 2 kašike crnog čaja u zamrzivač i nakon hlaðenja nanesite na oči i držite 10 minuta.


Ako gore navedeno ne pomogne tu su korektor i puder. Korektor nanesite na unutrašnji ugao oka i ispod donjeg kapka, a dobar puder će vam kožu učiniti blistavom i osvežiti lice.
Ako na lice nanesete puder boje breskve osvežićete ten. To je dobar način da sakrijete tragove umora.


Kada ste umorni nanesite obavezno i rumenilo jer je ono najvažnije za vraćanje svežine licu. Koristite isključivo svetlije nijanse roze i narandžaste tonove.


Umorne oči osvežite senkama veselih boja. Narandžasti i crvenkasti tonovi čine da oči blistaju, bez obzira na to da li su braon, plave ili zelene.
Osvežite oči - umesto ajlajnera tamne boje, koji se nanosi iznad gornjih i ispod donjih trepavica, upotrebite sedef olovku u svetloj nijansi. Posebnu pažnju poklonite unutrašnjim uglovima očiju.Odmoran izgled očiju, postići ćete ako uvijete trepavice i namažete ih maskarom.


Oblikujte obrve.


Da bi i usne bile baršunaste i zavodljive, opredelite se za svetlucavi sjaj pastelnih nijansi, koji ćete uskladiti sa senkom i rumenilom. A možete samo da nanesete bezbojni sjaj, koji izgleda najprirodnije.

Komentari