Da biste se lepo proveli za novogodišnje praznike još sredinom decembra napravite plan. Tako ćete bezbolnije proći i moći u miru sveži i odmorni da uživate u slavlju i da pritom vaš doček bude nezaboravan.

Prvo, naravno, odlučite gde ćete provesti praznike kod kuće ili negde van. Zato ako želite da novogodišnje praznike provede van svog doma pogledajte ponude turističkih agencija. U ovo vreme agencije imaju „last minit“ ponude. A takvi aranžmani mogu biti jako povoljni pa bi ste mogli da iskoristite tu mogućnost.

Potrudite se da na vreme, desetak dana unapred zakažete termin kod frizerada ne biste ostali bez frizure.

Ako ste odlučili da Novu godinu provedete kod kuće onda napravite spisak gostiju i svih obaveza koje treba da završite do početka proslave. U to spada provera da li imate dovoljno stolica i posuða.
Dobro bi bilo kad biste mogli posle dočeka da otputujete na dvodnevni predah i opuštanje, pa i to isplanirajte na vreme.

Negde oko 19 u mesecu krenite u obilazak prodavnica da kupite toaletu koju ćete nositi u novogodišnjoj noći. Iplanirajte i šta će obući vaši ukućani. Ono što se često zaboravi su čarape zato proverite da li svi imaju dobre čarape.

Desetak dana pre dočeka sastavite spisak namirnica i recepte koje treba prilagoditi broju gostiju. Ne zaboravite čačalice, salvete, cveće, sveće, stolnjak.
Napravite spisak svih osoba koje želite da obradujete poklonom. Za 1 i 2 januar kupite DVD filmove da se malo zabavite.

Pet-šest dana pre dočeka kupite piće i namirnice a za dan uoči dočeka kupite samo salate i voće. Pripremite sve kolače koji mogu da stoje u metalnim kutijama ili u zamrzivaču. Dan pre samo ih izvadite da se odlede.

Četiri-pet dana pre dočeka okitite jelku ili kuću ukrasite novogodišnjim asesoarom.

Tri dana pre dočeka odvojite vreme samo za sebe. Dobro se naspavajte. Stavite masku koja će vam osvežiti ten (ili to uradite u salonu). Zakažite novogodišnji manikir.

Dva dana pre dočeka proverite da li imate dovoljno pepeljara, podmetača za čaše, prskalica, konfeta i peškira. Napravite cvetne aranžmane.

Već 30 decembra spremite kuću i razmestite nameštaj. A sutradan još jednom sve proverite i ako treba krenite u poslednju kupovinu. Nakon toga se odmorite, pre nego što doðu gosti i lepo se provedite.
Komentari