Kako da budete srećna i zadovoljna osoba iako ste sami?


Glavni studij naše mladosti trebalo bi da bude da naučimo da podnosimo samoću; jer je ona izvor sreće i duševnog mira. Samoća je prirodno stanje svakog čoveka; ona ga, kao prvobitnog Adama, vraća u prvobitno stanje sreće primerene njegovoj prirodi. Kaže veliki nemački filozof Šopenhauer.


Nisu svi srećni iako su u paru, pomislite najpre na to!


Ako sebi dozvolite da vas obuzmu ružne misli što ste sami i zbog toga se osećate jadno, tako ćete delovati i drugima. Ako vam samoća smeta krećite se i negujte prijateljstva, jer su ona značajnija čak i od ljubavnih veza.


Gledajte pozitivno na status u kome se nalazite, jer konačno možete sami da odlučujete o svom životu. Putujte kad god možete, a kada zatvorite vrata svoga stana udobno se smestite i uživajte. Dekorišite stan po svom ukusu. Obradujte sebe kućnim ljubimcem, krenite na neki kurs...Učlanite se u biblioteku. Naðite sebi neki hobi jer ćete tako pronaći puno prijatelja, a možda i ljubav.


Period kada ste bez partnera iskoristite za sticanje samopouzdanja i pripremu za trenutak kada ćete se zaljubiti. Radite na sebi...


Izaðite na vikend bez mobilnog i otkažite sve obaveze u koje spadaju i poslovi u kući. Udovoljavajte sebi, zapitajte se šta zaista želim, a šta nikako ne želim? Zapišite sve što vam padne na pamet u tom trenutku, pa počnite da sebi ispunjavate želje sa spiska, a onaj deo koji se odnosi na ono što ne želite često čitajte.


Kada osetite opterećenje obavezama zaustavite se i prihvatite se lakših kućnih poslova; Tako ćete srediti sopstvene misli. Psiholozi preporučuju veliko spremanje posle bolnih raskida, jer kome uspe da formira red oko sebe doći će i do unutrašnjeg mira.


Da biste se osećali dobro, dovoljno je da sebi udovoljite. Kupite cveće i stavite ga na sto. Spremite sebi kupku uz sveće, pronaðite nova interesovanja kao što su časovi vajanja, aerobik, trčanje i sl. to će ojačati vaše samopouzdanje i osećaćete se lepo, pa ćete tako delovati i okruženju na koje možete preneti svoju pozitivnu energiju.

Komentari