Deo oko očiju je naročito osetljiv i nežan, pa je tu koža podložnija boranju. Za taj deo lica izaberite odogvarajući antirid i nanosite ga ujutru i uveče.
Posle dvadesete godine potrebna vam i blaga krema za predeo oko očiju koja će odožiti nastanak bora.
Posle tridesete je neophodan antirid koji će nadoknaditi vlažnost potrebnu koži da se ne bi pojavile tanke linije oko očiju. Posle četrdesete potrebna je antirid za uklanjanje dubokih bora i zatezanje opuštene kože i kesica ispod očiju a posle pedesete je potreban antirid sa efektom liftinga.


Pre šminkanja treba pripremiti područje oko očiju nanošenjem tečnog korektora u veoma tankom sloju, jer u suprotnom bore mogu biti još izraženije.
Korektor nanesite na podočnjake i po potebi na unutrašnje uglove očiju. A onda ga vrohovima prstiju ili vlažnim sunðerćićem blago utrljajte u kožu.


Senčenje očiju može u velikoj meri da promeni izgled vaših očiju. Tako da pravilnim šminkanjem sitne oči izgledaju krupnije a krupnije sitnije. Najveća predrasuda je da nam odreðene boje ne stoje dobro, pa ih izbegavamo.
Ne postoji pogrešna boja senke za oči već je samo pitanje kako ih dobro uklopiti sa bojom očiju, ostatkom šminke i odećom koju nosite.


Dakle, prvo odaberite boju senke koju želite, zatim njenu sasvim bledu nijansu nanesite na ceo kapak i ujednačeno razmažite.
Preko svetlije nijanse nanosite tamnije nijanse iste boje. Možete kombinovati sa nekom drugom bojom, boje koje su u kontrastu ističu boju očiju. Ispod donje linije trepavica u tankom sloju nanesite svetliju nijansu dominantne boje.
Tamnije senke nanosite na kapak i to što bliže ivici oka. Ispod obrva stavite svetlije nijanse.
Kada za svakodnevno šminkanje koristite samo jednu senku neka ona ide od ivice trepavica i širi se do ivice obrva.
Ako izmeðu očiju imate mali razmak povećaćete ga tako što ćete svetlu senku naneti na unutrašnje uglove očiju, a tamniju na spoljašnje.
Ako su vam oči sitne, svetliju nanesite na gornji kapak a tamniju nijasnu iznad pregiba gornjeg kapka i uz samu ivicu donjeg.
Oči ćete povećati ako unutrašnju ivicu donjeg kapka iscrtate belim krejonom.
Na krupnije oči nanesite tamniju senku preko gornjih kapaka a svetliju iznad pregiba. Umesto belog kreona upotrebite crni.


Za savršeno nanošenje koristite četkice od prirodne dlake ili sunðeraste aplikatore.


Da se ajlaner ne bi razmazao stavite oko očiju sasvim malo hidratantne kreme.
Ukoliko želite da vam oči budu sjanije uoptrebite beli, ružčast ili žuti ajlajner. Plava olovka može da neutrališe crvenilo očiju. Crna olovka daje seksepilan izgled.


Vrlo važno za skladan izgled celokupne šminke je da ako ste oči našminkali jače i tamnijim bojama karmin i rumenilo treba da budu nežnih boja i neupadljivi i obrnuto, ako ste oči našminkali blago i u nežnim bojama nanesite jaču boju na usne.


Za zavodljiv pogled, posle nege, pripreme i senčenja oči istaknite maskarom. Tamne boje maskare (crna) biće dobar izbor. Meðutim, ako imate veoma svetao ten isprobajte tamnosmeðu maskaru. Ona će više istaći vaše oči a ten će bolje izgledati - manje bledo.Za blistave oči upotrebite tamnoplavu maskaru.


Svakako pazite da ne preterate sa količnom, jer šminka služi da prikrije nedostatke i istakne ono što je lepo.

Komentari