Pretrpani ste obavezma i mislite kako nemate vremena ni za važnije stvari a kamoli za hobi. Ipak, hobi je duševna hrana, neophodan je radi mentalne gimnastike zbog koje ćete se osećati ispunjeno i srećno. A to je potrebno čoveku, kao što su mu potrebni voda, hrana, san...

Pronaðite svoju zonu interesovanja i latite se nekog hobija koji će vas opustiti i učiniti život lepšim. Setite onoga što vas je u detinjstvu činilo srećnim.
Možda je to vožnja biciklom, crtanje, slikanje ili vas danas privlači nešto drugo...možda volite da pravite kolače, uzgajate pse, bavite se fotografijom, izraðujete makete, snimate amaterske filmove, skupljate markice, izraðujete lutkice, pletete, pravite origami, skupljate stripove, igrate društvene igre, pišete, bavite se sportom, bavite se pčelarstvom ili čitanjem knjiga.

Potražite nešto što vas uzbuðuje i ako ne uspete iz prvog puta ne dozvolite da vas to obeshrabri. Kada počnete da se radujete vremenu provedom u bavljenju nečim posebnim za vas, nečim što vam je zadovoljstvo ali ne i obaveza, znaćete da ste pronašli pravi hobi za sebe.

Hobi ne mora biti skup da biste u njemu uživali na svom mestašcetu koje može biti bilo gde. Ako ste prezauzeti dovoljno je da ponekad potrošite, baveći se hobijem, samo nekoliko minuta.

Ono bitno u svemu tome je da osećate zadovoljstvo i radost i to što češće to bolje. Pozitivna energija hrani organizam pozitivnim vibracijama koje vam ulepšavaju dan. Jer kada se bavite nečim što volite postajete srećniji, poletniji, kreativniji i radosniji...a to je mogućnost da bar privremeno pobegnete od stresa i dnevnih briga, a možda vam baveći se hobijem sine i neka super ideja za unapreðenje svog života.
Komentari