Želite da vaša šminka bude savršena tokom cele svečanosti. Možete šminkanje prepustiti profesionalnom šminkeru ili se sami našminkati. U svakom slučaju sa sobom ponesite puder u prahu, rumenilo i karmin.


U slučaju da se sami šminkate - na dobro očišćeno lice bogato nanesite hidratantnu kremu zbog koje će lice biti odlična podloga za fiksir u gelu koji će stvoriti tanak film na koži i osigurati postojanost make up-a mnogo sati. Make up mora biti prirodan,
svež i dovoljno intenzivan.


Da biste dobili savršen ten nanesite na lice tečni puder i to 20 minuta pre početka šminkanja, jer će se tako manje razmazivati. Da fiksirate podlogu na lice zatim utapkajte puder u prahu.


Ruž će se dugo održati ako usne prvo uokvirite olovkom, nanesite ruž a zatim preko njega prislonite papirnu maramicu. Preko ruža zatim, četkom za rumenilo nanesite puder u prahu. Na kraju usne premažite sjajem što će stvoriti efekat punijih usana.


Manikir je najbolje prepustiti profesionalcu. Tražite da vam nanesu specijan bezbojni lak koji će zaštiti vaše nokte od krzanja.


Ako vam se pojavi ružan sjaj na čelu ili nosu, lako ga možete ukloniti sa malo pudera u prahu, takoðe povremeno preko čela i nosa preðite papirnom maramicom.

Komentari