Ovaj članak sa recepturama sam pročitala na nekom sajtu koji se bavi prirodnom medicinom. Deluje mi vrlo pristupačno i neopterećujuće. Svako može da pronaðe ono što mu treba i jednostavno proba. Ja jesam i rezultati su za sada OK. Moram još da guram...


Kaže ovako:


Mešavina meda i cimeta mogu izlečiti veliki broj bolesti. Naučno je utvrdjeno da med, ako se uzima u pravilnimdozama može biti lekovit i za dijabetičare. Weekly World News magazin iz Kanade u broju 17 od januara 1995 je izlistao sledeće bolesti kojese mogu izlečiti mešavinom meda i cimeta.


BOLESTI SRCA:
Napraviti pastu od meda i praha cimeta,jesti kao namaz na hlebu.
Ova mešavaina smanjuje holesterol u arterijamai tako smanjuje rizik od srčanih napada.
Takoðe i oni koji su već imali srčani udar uzimanjemove mešavine će sprečiti sledeći. Redovito uzimanje ove mešavine oslobaðategoba kao što su nedostatak daha, i jača srčani mišić.
U Americi i Kanadi mnogi domovi staraca tretirajupacijente ovom mešavinom i kao rezultat su uočilida se delimično vraća fleksibilnost arterija i vena.


ARTRITIS:
Uzeti jedan deo meda i dva dela mlake vode,tome dodati malu kašiku cimeta u prahu,napraviti pastu i masirati obolele delove tela. Uočeno je da se bol smanjuje za minut dva.
Pacijenti koji boluju od artritisa mogu takoðe ujutrui naveče popiti šolju vruće vode sa dve velike kašike medai jednom malom kašikom cimeta u prahu.
Ako se uzima redovno čak i hronični artritis se može izlečiti. U naučnom istraživanju koje je načinjeno naKopenhagen Univerzitetu utvrðeno je da 36,5 %pacijenata koji su tretirani mešavinom od jednevelike kašike meda i pola male kašike cimeta pre doručka,u roku od jedne nedelje su bili potpuno osloboðeni bola,a u roku od mesec dana skoro svi pacijenti su izjavilida više nemaju bolova i ponovo su postali pokretni.


PROTIV OPADANJA KOSE:
Oni koji pate od opadanja kose i ćelavosti,mogu stavljati pastu od toplog maslinovog ulja,jedne velike kašike meda i jedne čajne kašike cimeta. Pre odlaska u krevet naneti pastu i držati je otprilike15 minuta, zatim isprati.
Utvrðeno je da je efektivno čak ako stoji i samo 5 minuta.


PROBLEMI SA VARENJEM:
Cimet posuti po dve velike kašike meda i uzimatipre jela, osobaða kiseline u želucu,pomaže varenje i posle najtežih obroka.


DUGOVECNOST:
Ako se redovno uzima napitak od vode zaslaðene medomi sa malo cimeta doprinosi dugovečnostiU posudu pomesati 4 kašike meda i 1 kašiku cimetasa 3 čaše vode. Ostaviti da provri i piti 1/4 case 3-4 puta dnevno.Ovaj napitak održava kožu svežom i mekanom do kasnih godina.


BUBULJICE:
Napraviti pastu od tri velike kašike meda ijedne male kašike cimeta. Staviti na bubuljice pre spavanja i ostaviti preko noći. Isprati mlakom vodom ujutru.
Ako se ovo radi svakodnevno za dve nedelje će bubuljice nestati.


INFEKCIJE MOKRAĆNOG MEHURA:
Uzeti dve velike kašike cimeta i jednumalu kašiku meda u čaši mlake vode i popiti. Ovaj napitak ubija bakterije u mehuru.


ZUBOBOLJA
Napraviti pastu od jedne male kašike cimeta ipet malih kašika meda i staviti na zub koji boli. Ovo se može stavljati 3 puta dnevno dok zub ne prestane boleti.


HOLESTEROL
Dve velike kašike meda i tri male kašike cimetapomešati sa dve šolje čaja. Ovaj napitak u roku od dva sata smanjuje holesterol za 10%. Uzimati 3 puta dnevno dok se holesterol ne smanji u normalne granice.


PREHLADA:
Oni koji boluju od čestih nahlada trebajuuzimati jednu veliku kasiku meda sa 1/4 kasikecimeta tri dana.
Ovo će izlečiti mnoge hronične prehlade, očistiti sinuse.


NEPLODNOST:
Ajurvedic medicina korisi med hiljadama godina da poveća plodnost kod muškaraca.
Ako impotentan muškarac uzima jednu kašiku medapre spavanja biće izlečen.
U Japanu i zemljama na Dalekom Istokužena koja ne može da zatrudni uzimala je malo cimeta u pola male kašike meda i time mazala desni više puta dnevno,tako da mešavina polako preko pljuvačke ulazi u organizam.
Bračni par iz Marilend države nije imao dece 14 godina,i izgubio je nadu da će ikada imati dece.
Kada su saznali za ovaj proces, počeli suuzimati med i cimet i nakon nekoliko meseci žena je zatrudnila,i rodila je blizance.


STOMAČNE TEGOBE:
Uzimati cimet i med za stomačne tegobe.Takoðe pomaže za potpuno izlečenje čira na želucu.


NADUTOST STOMAKA i GASOVI:
Prema studijama u Indiji i Japanu objavljenoje da ako se uzima med i cimet leči nadutost i gasove.


IMUN SISTEM:
Dnevno uzimanje meda i cimeta jača imuni sistemi štiti telo od bakterija i virusa.Naučnici su pronašli da med ima različite vitaminei gvožðe u velikim količinama.


KOŽNE INFEKCIJE:
Od jednakih delova meda i cimeta napraviti pastui time mazati zaražena mesta na koži, leči ekcem,i druge infekcije koze.


MRŠAVLJENJE
Svakog dana pola sata pre doručka na prazan stomaki naveče pre spavanja popiti napitak koji stedobili tako što ste jednu šolju vode stavili daprovri i u to staviti jednu veliku kašiku meda ijednu malu kašiku cimeta. Ako se uzima redovno čak i najdeblja osoba može da smrša.
Takoðe redovno uzimanje ovog napitka ne dozvoljava da segomila novi sloj masnoće.


RAK:
Skorašnja istraživanja u Japanu i Australijisu objavila da već uznapredovan rak stomaka irak kostiju može biti izlečen. Pacijenti koji su bolovali od ove bolesti uzimali su jednu veliku kašiku meda ijednu malu kašiku cimeta 3x dnevno mesec dana.


ISCRPLJENOST:
Stariji pacijenti koji uzimaju med i cimet ujednakim delovima su puno živahniji i pozorniji.Dr. Milton koji je radio istraživanja kažeda pola velike kašike meda u čaši vode,i malo cimeta uzimati svakog dana posle pranja zubai popodne oko 3:00 sata kada vitalnost telapočinje da opada, daje snagu telu u roku od nedelju dana.


ZADAH:
Stanovnici Južne Amerike ujutru prvo isperuusta sa čašom vode u kojoj su razmutili jednu malu kašiku medai cimeta. Tako njihov dah ostaje svež čitavog dana.


VINO OD CIMETA:
30 grama usitnjene cimetove kore,½ litre slatkog crnog vina; namakati 6 dana.Pije se po mala čašica 3X dnevno pre jela.
Još je efikasnije cimetovo vino pripremljeno na sledeći način:
100 grama crnog vina, 8 grama cimetove tinkture,6 grama tinkture matičnjaka i 30 grama mednog sirupa.Svakih 1-2 sata uzima se po 1 velika kašika.


TINKTURA:
100 g usitnjene kore cimeta namočitiu ½ litre 80% alkohola, u trajanju od 15 dana,procediti i uzima se dnevno po 20-30 kapi 3X dnevno pre jela.


 Komentari