Za opekotine

Za opekotine je najbolja pasta za zube jer ne ostaju ožiljci. Pastu za zube samo namazati preko opekotine i ostaviti da deluje duže, recimo preko noći, a zatim pastu skinuti vodom.


Ako vas očekuje mnogo obaveza i osećate se uznemireno


U tom slučaju dobro će doći 40 g zobenih pahuljica, po želji prelivenih hladnim mlekom ili vrućom slanom vodom. Pahuljice su bogate vitaminima B1 i B6, i idealna su hrana za nerve i bude životnu radost.


Čišćenje organizma


Za periodično čišćenje organizma:
Prva sedmica - svako jutro 1 supena kašika mlevenog lana pomešanog sa 100 ml kefira.
Druga sedmica - svako jutro 2 supene kašike mlevenog lana pomešanog sa 100 ml kefira.
Treća sedmica - svako jutro 3 supene kašike mlevenog lana pomešanog sa 150 ml kefira.
Seme lana pomaže u borbi protiv celulita. Iz ishrane treba izbaciti so, piti puno vode i jesti prirodne diuretike kao što su brusnice, celer, špargla, mirođija...


Vežbajte sreću


Svakog dana zapišite tri lepe stvari koje su vam se dogodile i bićete mnogo srećniji, tvrde psiholozi, jer se na taj način usredsređujemo samo na pozitivne misli koje nam pomažu da se lakše izborimo sa svakodnevnim životnim problemima.


Za detoksikaciju organizma


Jedan dan u sedmici treba jesti samo grožđe, ili tri puta po 200 g grožđa jedan sat pre jela.


Antikancerogeno dejstvo


Crveni kupus je bogat sumporom i gvožðem i zato sprečava nastanak raka. Kupus je najbolje jesti u sirovom stanju.


Popodnevno spavanje produžava život


Kod muškaraca i žena koji tri puta nedeljno legnu posle ručka i malo odspavaju je smanjena smrtnost od srčanih oboljenja i krvnih sudova, pokazala su ispitivanja naučnika.Smatra se da popodnevno dremuckanje regeneriše i štiti čoveka od bolesti krvnih sudova tj. cirkulacije. Ovaj pozitivan uticaj je posebno značajan kod muškaraca.


Poboljšajte vid


Postavite tri srednja prsta na oba očna kapka pa lagano izdišite zavucite prste u prostor izmeðu kosti i očnih jabučica, Udahnite i ponovite postupak tri puta. Ovo jača rad žučne kese i izoštrava vid.


Poljupcem usporite starenje


Utvrðeno je da poljubac usporava proces starenja. Prilikom ljubljenja učestvuju svi mišići lica pa se tako koža zateže a u organizmu se stvara više adrenalina i endorfina - hormona zadovoljstva i radosti. Ljubljenje je neka vrsta relaksacije pa se organizam oslobaða napetosti.


Ðumbirom protiv bronhitisa


Narendati koren ðumbira, popariti ga vrelom vodom, ostaviti poklopljeno i sačekati da se ohladi. Zasladiti medom i piti po šolju čaja, tri puta dnevno.


Šahovska gimnastika za bolje pamćenje


Naučnici su ustanovili da šah blagotvorno utuče na proces pamćenja. Ova igra je izvanredan trening za mozak i koncentraciju. Dok gledanje televizije dovodi do zatupljivanja misaonih funkcija. Isto tako i nedostatak vitamina B2, dovodi do lošeg pamćenja jer mozak ne može pravilno da obavlja svoje funkcije.


Vežba za lakši hod


Jednom nogom se čvrsto oslonite na podlogu a drugu savijte u kolenu. Povucite nogu rukama ka grudima i ispravite leða. U tom položaju ostanite petnaest sekundi a zatim pormenite nogu. Vežbu ponovite dva puta.
Ako ovu vežbu radite svaki dan, nakon nekog vremena pojaviće se sjajni rezultati.


Za bolje raspoloženje


Jabuka sadrži do 90% vode i nimalo masnoća, pa uspešno gasi žeð. Pored toga, jabuka sadrži serotonin i podiže raspoloženje uspešnije i od čokolade. Jabuka, takoðe smiruje i ublažava nervozu i razdražljivost.


Za vitalnost


Cvekla je važna namirnica na jelovniku vegeratijanaca jer sadrži mineral kobalt koji učestvuje u stvaranju vitamina B12, a taj se vitamin nalazi samo u proizvodima životinjskog porekla, dok ga u povrću uglavnom nema. Cvekla se takoðe preporučuje u lečenju anemije ili malokrvnosti.


Poboljšajte rad pankreasa i uklonite napetost lica


Kažiprstom i srednjim prstima masirajte stranu nosa kružnim pokretima, od korena nosa ka vrhu. Udahnite i ponovite postupak tri puta.
Na ovaj način poboljšaćete stanje stomaka i energiju pankreasa. Takoðe pomaže duboko disanje i ublažavanje napetosti lica.


Smanjite holesterol


Šargarepa osim što štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema i tumora, reguliše šećer i poboljšava vid. Sadrži i posebnu vrstu vlakana, kalcijum pektat, koji smanjuje nivo holesterola u krvi. Jabuka deluje i kao diuretik.


Komentari