Kojem tipu pripada koža vašeg lica?


Možda samo pretpostavljate kojem tipu pripada vaša koža. Evo nekoliko načina da brzo i lako utvrdite kojem tipu pripada vaša koža.



Test sa olovkom za osetljivost kože


Potrebno je samo da odgovarajućom olovkom blagim pritiskom preðete preko čela.Ako nijedna linija ne bude uočljiva ili se sporadično javlja gde koja linija a nastalo crvenilo se brzo normalizuje onda sigurno imate neosetljivu kožu.


Ako na čelu ostane jasna crta, koja je još neko vreme vidljiva, onda imate osetljivu kožu.


Test čašom za tipove kože


Uz blago pritiskanje kotrljati čašu preko čela i posmatrati nastale otiske. Kod brade i nosa ponoviti postupak ali sa čistom čašom.
Ako na čaši posle kotrljanja u predelu obraza ostane slab otisak, ali je zato otisak na čaši od čela, oko nosa i predela brade veći odnosno sa velikim masnim flekama, onda imate mešoviti tip kože.


Ukoliko nakon kotrljanja čaše u predelu nosa, brade i obraza na njoj ostanu masni tragovi a vaša koža ima proširene pore i lošu cirkulaciju onda sigurno imate masnu kožu.


Ako ste prešli čašom preko čitavog lica i na čaši nisu ostali skoro nikakvi otisci, osim nekoliko suvih tragova a koža vam je preosetljiva na promene, sklona crvenilu i raznim iritacijama onda vi imate suvu kožu.


Ukoliko su svi otisci na čaši lako uočljivi i izgledaju kao masni tragovi a boja vašeg lica je roze boje i ima dobru cirkulaciju i pore normalne veličine onda vi imate ujednačen odnos izmeðu količine masnoće i vlažnosti a to su kararkteristike normalne kože.




Komentari