Beli ili polubeli hleb

Statistika govori da osobe koje koriste beli hleb u svakodnevoj ishrani imaju 4-5 puta češće problema sa poremećajem metabolizma, skolini su raznim vrstama alergija, skloni su arterosklerozi, pate od zatvora i imaju do 4 puta češće tumor na crevima.
Istraživanja ruskih naučnika dokazuju da kvasac u proizvodima od brašna aktivira rast više vrsta tumora.
Prilikom obrade pšenice za beli hleb od 28 elemenata, devet nestane. Meðu njima i antikancerogeni selen, vanadijum i titanijum, koji utiču na stvaranje krvi. U belom hlebu nema vitamina C, a smanjene su i količine gvožða, kalcijuma, mangana itd.

Zamena za beli hleb je

Integralni hleb, koji može biti preventiva i deo tretmana kod onkoloških oboljenja.


Meso

U normalnim uslovima hrana se zadržava u debelom crevu oko 18 sati, ali kako većina ljudi pati od hroničnog zatvora usporeno izbacivanje hrane iz organizma uzrokuje truljenje belančevina iz mesa i stvaranje otrovnih gasova. Dolazi do razaranja vitamina B, što ostavlja čoveka bez zaštite od kancera, a kod dijabetičara stvara probleme sa pankreasom.
Truljenje belančevina u crevima izaziva: nagle promene raspoloženja, pospanost, malaksalost, agresivnost, ubrzava starenje, stvara loš ten.


Mesna supa

Je još štetnija od mesa, jer je ona koncentrat otrovnih materija iz mesa, koje opterećuju jetru, mnogo više i od mesa. Supa povećava agresivnost, ubrzani rast ali i starenje.

Povećanje kaloričnosti hrane utiče na povećanje broja malignih oboljenja naročito debelog creva, rektuma, žučnih kanala i žučne kese, raka dojke, grlića materice i raka na jajnicima.

Višak zasićenih masnoća u vezi je sa pojavom raka na dojkama, materici, prostati, testisima, kao i kardiovaskularnim oboljenjima.

Veće količine belančevina u ishrani opterećuju bubrege i ubrzavaju razvoj osteoporoze.Komentari