Pored svakodnevnog tuširanja potrebno je bar jednom nedeljno pružiti celom telu posebnu negu.

Da li ste nekada ležali u kadi sa knjigom u ruci i šoljom kafe na ivici kade. Ako niste, to zadovoljstvo morate sebi prirediti. Da bi ovo nedeljno kupanje bilo prijatnije, treba koristiti i dodatke za kupanje,prvenstveno zbog nege kože. Emulzije koje sadrže ulje idealne su za suvu i normalnu kožu.

Pene za kupanje imaju svojstvo da čiste kožu, ali sadrže i sastojke za negu kože. Što znači da vam nije potreban sapun, ali posle kupanja u peni morate namazati kožu kremom, jer svaka pena pomalo isušuje kožu.

Soli za kupanje omekšavaju vodu, ali nemaju svojstvo da čiste kožu, niti da je neguju, ali su zato vrlo prijatnog mirisa. Ti mirisi imaju različita dejstva: kamilica sprečava zapaljenje kože,lavanda deluje smirujuće, ruzmarin podstiče krvotok, a borovina opušta.

Dok uživate u kadi punoj tople vode i pene, treba naneti i masku za lice, naravno prema tipu kože.

Dok vi čitate knjgu i pijuckate kafu hranljive maske će mnogo doprineti nezi vašeg lica. Od tople pare otvaraju se pore, što poboljšava krvotok, pa hranljive materije mogu dublje da prodru u vašu kožu. Masku, naravno treba naneti posle detaljnog čišćenja lica. Masku uvek nanositi i na vrat, a delove oko očiju i usta ostaviti nenamazane. Pre stavljanja maske oko očiju treba utapkati neki antirid krem za oči.

Što se frizure tiče nju treba pre ulaska u kadu isprskati lakom, naviti na viklere i povezati frotirskim peškirom. Posle kupanja iščetkati frizuru i ona će biti u redu.

Dok ste u kadi možete nokte urediti, prvo ih poseći i onda izturpijati.

Zatim odstranite zadebljanja na petama, a grubu kožu na laktovima i kolenima snažno istrljajte frotirskom rukavicom. Po izlasku iz kade snažno istrljati kožu tela sve dok ne pocrveni, jer to podstiče krvotok i čini kožu elastičnom. Posle toga tuširati se naizmenično toplom i hladnom vodom. Istrlajti telo peškirom i onda utrljati na laktove, kolena i pete dosta masnog krema. Na ostale delove tela naneti losion za negu tela ili krem.

Da biste se osećali sigurno tokom celog dana treba posle kupanja upotrebiti dezodorans. Sprej treba raspršiti sa razdaljine od oko 15 cm. Za intimne delove tela upotrebiti intimne sprejove, koji nisu zamena za svakodnevo pranje vodom i sapunom ili losionom.

Prilikom putovanja, sportskih aktivnosti ili kritičnih dana za ženu , praktične su intimne maramice.

Kupka za relaksaciju

Potrebno je:

2 l mleka (uzeti nemasno za masnu kožu),
10 kapi esencijalnog ulja po izboru,
3 kašike meda,
ružine latice.
Pomešati sastojke (sem latica) i izručiti u kadu sa toplom vodom. Posuti laticama ruža i uživati.
Komentari