Da bi ste imali lep, ravan stomak treba se pravilno hraniti. Zato počnite da u svoj organizam unosite namirnice od punog zrna (cerealije-žito) i povrće jer pospešuju varenje tako da nadutost stomaka nestaje.
Zatim treba koristiti namirnice koje utiču na gubljenje suvišnih kilograma zahvaljujući specijalnim enzimima, a za to su najbolji ananas i papaja, jer ubrzavaju sagorevanje masnoće u organizmu.
Osim toga dobro je jesti pirinač, miroðiju i grožðe jer pročišćavaju organizam.
Bobičasto voće i paradajz se preporučuju jer jačaju vezivno tkivo.
Ako sebi odredite posni dan sa surutkom (zato što proizvodi od mleka pospešuju razmenu materija i razgradnju masnoća i štetnih materija) doprinećete topljenu masnih naslaga na svom stomaku. Tokom tog dana treba piti do 2 l surutke i najmanje 1,5 l zelenog čaja ili neke minralne vode.
Zeleni čaj ubrzava sagorevanje masnoća; A za sagorevanje masnoća je jako delotvoran i čaj od kurkume.
Priprema čaja od kurkume: 1/2 kašičice izdrobljenog korena kurkume kuvati u 300 ml vode. Dodati kašičicu hajdučke trave i sve kuvati još 15 minuta.
Posle svakog obroka popiti po jednu šolju ovog čaja.
Naravno, da bi ste zategli zid stomačnih mišića morate uključiti i gimnastiku, bar 5 minuta dnevno. Izaberite neke svoje vežbe (za trbušne mišiće) i krenite, nikad nije kasno. U stvari, možda je ovo pravi trenutak.
Komentari